Επιστολή διαμαρτυρίας Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας προς τον Υπουργό Υποδομών για τη μη συμμετοχή του Δήμου στο νεοσυσταθέν Δ.Σ. της Εταιρείας Διαχείρισης του νέου Αερολιμένα Καστελλίου - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com

Τρίτη, 4 Αυγούστου 2020

Επιστολή διαμαρτυρίας Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας προς τον Υπουργό Υποδομών για τη μη συμμετοχή του Δήμου στο νεοσυσταθέν Δ.Σ. της Εταιρείας Διαχείρισης του νέου Αερολιμένα Καστελλίου

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή απέστειλε τη Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020 ο Δήμαρχος Μανώλης Φραγκάκης με την οποία εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για το γεγονός της μη συμμετοχής του Δήμου Μινώα Πεδιάδας στο νεοσυσταθέν Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Διαχείρισης του Νέου Διεθνούς Αερολιμένα Ηρακλείου Κρήτης που θα κατασκευαστεί στο Καστέλλι του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, κάνοντας παράλληλα λόγο για μη τήρηση της δέσμευσης της Ελληνικής Πολιτείας - η οποία είχε δοθεί δια της δημόσιας ανακοίνωσης του πρώην αρμόδιου Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Σπίρτζη κατά την τελετή υπογραφής της Σύμβασης Παραχώρησης στο Καστέλλι στις 21.02.2019 - για την ex officio συμμετοχή του εκάστοτε Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Διαχείρισης του Νέου Αεροδρομίου.

Δήμος Μινώα Πεδιάδας: Απαλλαγή γονέων από πληρωμή τροφείων ...


Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Δημάρχου κ. Μ. Φραγκάκη έχει ως εξής:


«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε πως στο πρόσφατα ορισθέν 9μελές Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Διαχείρισης του Νέου Διεθνούς Αερολιμένα Ηρακλείου Κρήτης που πρόκειται να κατασκευαστεί στο Καστέλλι του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, δεν περιλαμβάνεται η συμμετοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας στα διοικητικά όρια του οποίου πρόκειται να κατασκευαστεί και να λειτουργήσει το εμβληματικό αυτό έργο υποδομής.


Το γεγονός αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη δέσμευση της Ελληνικής Πολιτείας, η οποία δια της δημόσιας ανακοίνωσης του πρώην Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Σπίρτζη κατά την τελετή υπογραφής της Σύμβασης Παραχώρησης στο Καστέλλι στις 21.02.2019, είχε δεσμευτεί για την ex officio συμμετοχή του εκάστοτε Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Διαχείρισης του Νέου Αεροδρομίου, θέση προς την οποία ήταν σύμφωνος και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας.


Το ανωτέρω αίτημα μας, είχε διατυπωθεί και στο υπόμνημα θέσεων που επιδώσαμε στον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, στις 8 Φεβρουαρίου 2020 κατά την τελετή θεμελίωσης του Νέου Διεθνούς Αεροδρομίου στο Καστέλλι του Δήμου Μινώα Πεδιάδας.


Κατόπιν των ανωτέρω και έχοντας ως σταθερή θέση ότι η Πολιτεία οφείλει να τηρεί με συνέπεια τις δεσμεύσεις της – ιδιαίτερα όταν αυτές αφορούν την υλοποίηση σημαντικών έργων για τα οποία είναι αναγκαία η συναίνεση των τοπικών κοινωνιών - εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για το γεγονός τη μη συμμετοχής του Δήμου Μινώα Πεδιάδας στο 9μελές Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Διαχείρισης του Νέου Διεθνούς Αερολιμένα Ηρακλείου Κρήτης και ζητούμε την άμεση θεσμοθέτηση της ex officio συμμετοχής του
εκάστοτε Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Διαχείρισης του Νέου Αεροδρομίου, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της Πολιτείας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Post Top Ad

.............