Μουσειακές Βαλίτσες και το… Μουσείο Χρωμάτων! Εργαστήρια μουσειακής αγωγής για παιδιά - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κυριακή, 2 Αυγούστου 2020

Μουσειακές Βαλίτσες και το… Μουσείο Χρωμάτων! Εργαστήρια μουσειακής αγωγής για παιδιά

Αγάλματα και αγγεία, δεινόσαυροι και απολιθώματα, ζώα και παράξενα έντομα,
παλιά τηλέφωνα και φορεσιές, πλανήτες και φυσικές επιστήμες, ήθη και έθιμα του κόσμου
ταξιδεύουν με τη χρονομηχανή για να μας αφηγηθούν ιστορίες από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.
Ελάτε να ανοίξουμε τις βαλίτσες μας και να ανακαλύψουμε τον κόσμο των μουσείων!Οι Μουσειακές Βαλίτσες είναι εργαστήρια μουσειακής αγωγής, που σχεδιάζονται για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, προωθώντας τις βασικές αρχές της μουσειακής αγωγής και ενθαρρύνοντας το βιωματικό παιχνίδι με τον πολιτισμό. 

Τα παιδιά εξερευνούν διαθεματικά και διεπιστημονικά τα μουσεία και τις συλλογές τους με αφορμή αντιπροσωπευτικά δείγματα (αυθεντικά και αντίγραφα) του υλικού και άυλου, του φυσικού και ζωικού, του πνευματικού και τεχνικοοικονομικού πολιτισμού. Μουσεία φυσικής ιστορίας, αρχαιολογικά, λαογραφικά, ιστορίας, φυσικών επιστημών, σύγχρονης τέχνης και κάθε είδους μουσεία ζωντανεύουν στα μάτια των παιδιών μέσα από το παιχνίδι με τα αντικείμενα.


Οι Μουσειακές Βαλίτσες καλωσορίζουν το μήνα Αύγουστο και υποδέχονται τις τέχνες και συγκεκριμένα το… Μουσείο Χρωμάτων! Πόσα χρώματα υπάρχουν γύρω μας; Πόσα από αυτά κρύβονται στο φυσικό μας περιβάλλον; Πώς η φύση εμπνέει τη τέχνη της ζωγραφικής;


Ελάτε να εξερευνήσουμε τα χρώματα μέσα από ένα κυνήγι κρυμμένων… χρωμάτων στη φύση και να τα ανακαλύψουμε στους διάσημους πίνακες του Βίνσεντ Βαν Γκογκ, του Πιέρ Ωγκύστ Ρενουάρ και του Κλωντ Μονέ. Εξερευνούμε τη χρωματική παλέτα της φύσης, δημιουργούμε το φυτικό μας χρωματολόγιο και ζωγραφίζουμε τους δικούς μας πίνακες ζωγραφικής στο διάσημο ατελιέ μας.


Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Αυγούστου (7 - 8 μμ), στη φιλόξενη αυλή του παιδότοπου Μικροί Δημιουργοί «εν δράσει» στις Μοίρες Ηρακλείου (1χλμ Μοιρών-Τυμπακίου). Το κόστος συμμετοχής είναι στα 8€ μαζί με χυμό. Η κράτηση είναι απαραίτητη στο τηλ. 6983453489, καθώς
ο αριθμός είναι περιορισμένος. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας των συμμετεχόντων.


Περισσότερες πληροφορίες:
Μουσειακές Βαλίτσες | Εργαστήρια μουσειακής αγωγής για παιδιά́ από́ 4 έως και 8 ετών
Ιδέα - Σχεδιασμός - Υλοποίηση: Αλεξάνδρα Μαραβέλια | Εκπαιδευτικός - Μουσειολόγος (ΜΑ)
Μέλος του Ελληνικού Κέντρου Πολιτιστικής & Μουσειακής Εκπαίδευσης
www.alexandramaravelia.gr | info@alexandramaravelia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............