«ΦΑΕΘΩΝ» Οβίδιος / Ευριπίδης και σήμερα Κυριακή 9 Αυγούστου στο Ηράκλειο - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com

Κυριακή, 9 Αυγούστου 2020

«ΦΑΕΘΩΝ» Οβίδιος / Ευριπίδης και σήμερα Κυριακή 9 Αυγούστου στο Ηράκλειο

Κυριακή 9, Αυγούστου 2020
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ – ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2020
«ΦΑΕΘΩΝ» Οβίδιος / Ευριπίδης
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ «Μ. ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ» (είσοδος από Λ. Πλαστήρα)
Ώρα έναρξης: 7:30 μμ – ώρα προσέλευσης 7:00 μμ
Είσοδος: Ελεύθερη
ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣΘεατρική παράσταση που αφορά στο γνωστό μύθο του Φαέθοντα, όπως καταγράφεται στις «Μεταμορφώσεις» του Οβίδιου (μετάφραση Θεόδωρος Παπαγγελής) και στα σωζόμενα αποσπάσματα της τραγωδίας του Ευριπίδη (μετάφραση Γιώργος Σαμπατακάκης).
Δραματουργική επεξεργασία- Σκηνοθεσία: Έφη Θεοδώρου Ερμηνεύουν: Μαρία Σκουλά, Μάξιμος Μουμούρης, Λάμπρος Κωνσταντέας Μουσική: Σόλης Μπαρκή Κοστούμια: Άγγελος Μέντης

Τρεις ερμηνευτές αποδίδουν την περιπέτεια του νεαρού Φαέθοντα, νόθου γιου του Ήλιου και της Κλυμένης, που αναζήτησε τον πατέρα του, οδήγησε το ηλιακό του άρμα και μετά από μια ξέφρενη πορεία στον ουρανό καταποντίστηκε, πυρπολώντας τα δάση, στερεύοντας ποτάμια και πηγές και προκαλώντας έτσι μια άνευ προηγουμένου οικουμενική καταστροφή. Την αφήγηση - άλλοτε διαλογική, άλλοτε χορική - θα συνοδεύει ζωντανά με τους ήχους κρουστών, ένας δεξιοτέχνης στο είδος μουσικός.

Οι παραστάσεις σχεδιάζονται να δοθούν με το φως της μέρας - οι ερμηνευτές θα βρεθούν αντιμέτωποι με τα κείμενα, με σκηνικό τη μοναδικότητα και την ιδιαιτερότητα του κάθε αρχαιολογικού χώρου.
Τη νέα παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης, υπογράφει η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Θεάτρου, Έφη Θεοδώρου.
Με την συνδιοργάνωση της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ και την στήριξη του ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΣΗΜ.: Υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας από κάθε θεατή κατά την είσοδο του και μέχρι την τοποθέτηση του στην θέση του, καθώς και κατά την έξοδο του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Post Top Ad

.............