Υπογράφηκε στα Χανιά σύμβαση για τα Νεώρια για να απο-τελέσουν κυψέλες πολιτισμού - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ένας κύκλος κλείνει και ένας νέος ξεκινά.

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com

Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020

Υπογράφηκε στα Χανιά σύμβαση για τα Νεώρια για να απο-τελέσουν κυψέλες πολιτισμού


Η τελετή υπογραφής πραγματοποιήθηκε παρουσία Αρχων ,φορέων,και πολι-τών στο χώρο των Νεωρίων Χανίων.


Η Υπουργός Λίνα Μενδωνη,ο Περιφε-ρειάρχης Σταύρος Αρναουτακης,ο Δήμαρχος Παναγιώτης Σημανδηρακης και ο Πρύτανης Ευάγγελος Διαμαντόπουλος αναφέρθηκαν στην Πολιτιστική δυνα-μική αλλά και στις αναπτυξιακές δυνατότητες του έργου των Νεωρειων που θα αποτελέσουν κυψέλες πολιτισμού ," το έργο αναδεικνύει την ιστορία τον πολι-τισμό του τόπου μέσα από την συνεργασία την ενότητα των φορέων θα είμα-στε πανέτοιμοι σε μελέτες για να μπορούμε να απορροφήσουμε πόρους.."τό-νισε ο κ Αρναουτάκης,χαρακτηρίζοντας εμβληματικό το έργο όπως και αυτό της αγοράς που θα ακολουθήσει.


Απο την πλευρά του ο Δήμαρχος ευχαρί-στησε θερμά για την στήριξη τους την Υπουργό,τον Περιφερειάρχη και τον Πρύτανη στους οποίους και έδωσε αναμνηστικά δώρα από τα Νεωρεια και λι-μάνια της Κρήτης.
Λ. Μενδώνη και Στ. Αρναουτάκης υπογράφουν αύριο Δευ-τέρα νέα σύμβαση για την προστασία της Ιστορικής Μονής Αγ Τριάδας.


Προγραμματική σύμβαση για την εκπόνηση Μελέτης προστασίας και ανάδει-ξης της Ι. Μ. Αγίας Τριάδας Τσαγκαρόλων, υπογράφεται τη Δευτέρα 10.00 στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδας Χανίων μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Κρήτης, της Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων και του Πολυτεχνείου Κρήτης.


Την Προγραμματική Σύμβαση, προϋπολογισμού 241.800,00 ευρώ, θα υπο-γράψουν εκ μέρους του Υπουργείου η Υπουργός Λίνα Μενδώνη, εκ μέρους της Περιφέρειας ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, εκ μέρους της Μο-νής Αγ. Τριάδας ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου και καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Δαμασκηνός Λιονάκης, και εκ μέρους του Πολυτεχνείου Κρή-της ο Πρύτανης Ευάγγελος Διαμαντόπουλος.


Αντικείμενο της Σύμβασης, με διάρκεια είκοσι έξι (26) μηνών, είναι η εκπόνηση ερευνητικού προγράμματος υπό τον τίτλο:
«Διερεύνηση δυνατοτήτων προστασίας, ανάδειξης, αποκατάστασης και επα-νάχρησης κτηρίου πρώην ιερατικής Σχολής καθώς και των παρακείμενων ε-ρειπωμένων κτισμάτων κατοικιών στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδας Τσαγκαρό-λων στα Χανιά Κρήτης μαζί με τον Περιβάλλοντα χώρο τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Post Top Ad

.............