"Οι Αγνοούμενοι" στο ψηφιακό κανάλι του Δήμου Ηρακλείου - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ένας κύκλος κλείνει και ένας νέος ξεκινά.

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com

Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2020

"Οι Αγνοούμενοι" στο ψηφιακό κανάλι του Δήμου Ηρακλείου

Τη Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020, ημέρα της «Μαύρης» επέτειού μνήμης από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, το ψηφιακό κανάλι της Αντιδημαρχίας πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου, Heraklion Arts & Culture, θα προβάλει τη θεατρική παράσταση «Οι Αγνοούμενοι - μια ενδιαφέρουσα ζωή» του Βασίλη Κατσικονούρη από τη Θεατρική Ομάδα ΣΧΗΜΑ 7.


Η θεατρική παράσταση είχε παρουσιαστεί στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου την Κυριακή 17 Απριλίου 2016 στο πλαίσιο των «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ 2016» που οργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου.

Την on line πρεμιέρα μπορείτε να την παρακολουθήσετε στις 21.30, την προσεχή Δευτέρα, στον παρακάτω σύνδεσμο: 


Ευχαριστούμε θερμά όλα τα μέλη της θεατρικής ομάδας ΣΧΗΜΑ 7 και όλους τους συντελεστές της παράστασης για τη δωρεάν παραχώρηση στο Δήμο Ηρακλείου και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του ψηφιακού υλικού.

Λίγα λόγια για το έργο …

Στην τραγικότερη πτυχή του κυπριακού ζητήματος, τους αγνοούμενους της Κύπρου, αναφέρεται το έργο του Βασίλη Κατσικονούρη «Οι Αγνοούμενοι- μια ενδιαφέρουσα ζωή» , που επέλεξε να ανεβάσει το Σχήμα 7.

Οι αγνοούμενοι της Κύπρου όμως είναι η αφορμή. Το κείμενο ακουμπά αυτό το βαρύνουσας σημασίας ζήτημα, μ’ έναν ευρύ, ανθρωπιστικό τρόπο. Αγγίζει ευαίσθητες πτυχές της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας, την αλλοτρίωση, τη μοναξιά, την αποκοπή
από το ουσιώδες, την αποξένωση από την ηθική συνείδηση. Πρόκειται για ένα έργο, άκρως ρεαλιστικό, που όμως το φυσικό , έρχεται να σμίξει με το μεταφυσικό. Το μεταφυσικό, που αντανακλά όμως τη συνείδηση, την ηθική, τις ρίζες, τη μνήμη. 

Κάποιοι αποφασίζουν να ζήσουν μέσα σ’ έναν εικονικό κόσμο, του κέρδους και των οικονομικών συμφερόντων, αγνοώντας την ουσιαστική επαφή με τον εαυτό τους, αποκόπτοντας φαινομενικά τον ομφάλιο λώρο, και κάποιοι άλλοι, εμμένουν στη μνήμη, αψηφώντας το φόβο της τραγικής ύπαρξης του ανθρώπου. Οι μεν χάνονται, αποχρωματίζονται, σβήνουν, οι δε καίγονται στον βωμό της αείμνηστης... μνήμης τους. Μέσα στην πάλη αυτών των δύο κόσμων ,οι αγνοούντες γίνονται οι αγνοούμενοι...ο καθένας από εμάς.


Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Σοφία Δερμιτζάκη
Βοηθός σκηνοθέτη: Στέλλα Κουφάκη
Σκηνογραφία: Kώστας Μεταξάκης, Σοφία Δερμιτζάκη
Μουσική επιμέλεια: Ελένη Στρατάκη, Σοφία Δερμιτζάκη
Μουσική σύνθεση κυπριακού τραγουδιού: ΄Αγγελος Αρβανίτης
Παίζουν: Ελένη Στρατάκη, Κώστας Μεταξάκης,Σοφία Δερμιτζάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Post Top Ad

.............