Στο επίκεντρο των συναντήσεων του Νίκου Ηγουμενίδη τα θέματα της οικονομίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com

Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020

Στο επίκεντρο των συναντήσεων του Νίκου Ηγουμενίδη τα θέματα της οικονομίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Συναντήσεις με τον Πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Κρήτης Σταύρο Καρτέρη και με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου Κουμαντάκη Εμμανουήλ πραγματοποίησε τις προηγούμενες μέρες ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης με αντικείμενο τις δυσοίωνες προβλέψεις της οικονομίας και της κατακόρυφης πτώσης του τζίρου - ιδιαίτερα των μικρομεσαίων - επιχειρήσεων.Κατά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Κρήτης Σταύρο Καρτέρη τέθηκαν επί τάπητος οι επιτακτικές ανάγκες ενίσχυσης της ρευστότητας και απασχόλησης των επιχειρήσεων του Νομού Ηρακλείου εξαιτίας των δυσμενών συνεπειών του lockdown των επιχειρήσεων.


Αναλυτικότερα, συζητήθηκε η αβεβαιότητα που επικρατεί στο οικονομικό περιβάλλον και η εξαιρετικά χαμηλή αποδοτικότητα των μέτρων που εξαγγέλθηκαν από την Κυβέρνηση. Μεταξύ αυτών, το πρόγραμμα «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» με την εξαιρετικά χαμηλή συμμετοχή, και η επιστρεπτέα προκαταβολή που δεν λειτούργησε αποτελεσματικά λόγω της γραφειοκρατίας και του αποκλεισμού μεγάλης μερίδας επαγγελματικών ομάδων.

Τέλος, όπως ανέφερε ο κ. Καρτέρης ο κλάδος των λογιστών-φοροτεχνικών έχει επιβαρυνθεί υπέρμετρα με τα μέτρα που έχουν τεθεί και εξαγγελθεί, και χρειάζεται άμεσα ενίσχυση.

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου

Κατά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου κ. Κουμαντάκη Εμμανουήλ τέθηκαν επί τάπητος ζητήματα που αφορούν την λειτουργία των εμπορικών επιχειρήσεων του Νομού Ηρακλείου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Προέδρου ο τζίρος των εμπορικών επιχειρήσεων στο Νομό Ηρακλείου παρουσιάζει μείωση κατά 50% τουλάχιστον γεγονός που εντείνει τον ήδη επιβαρυμένο κλάδο του εμπορίου δημιουργώντας προβλήματα επιβίωσης των επιχειρήσεων. Επιπλέον, σύμφωνα με την εκτίμηση του Προέδρου, εάν δεν ενισχυθεί ο κλάδος του εμπορίου με παράλληλη ενίσχυση των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού, το 50% των εμπορικών επιχειρήσεων θα οδηγηθεί σε κλείσιμο.

Σημειώνεται ότι η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Ελλάδος έχει προχωρήσει σε γραπτά αιτήματα-θέσεις προς τα αρμόδια Υπουργεία, τα οποία ήδη ο Νίκος Ηγουμενίδης μαζί με τους συναδέλφους του βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ έχουν καταθέσει ως αναφορές στη Βουλή.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Ηγουμενίδης τόνισε ότι οι προβλέψεις ύφεσης δείχνουν ότι στο τέλος του 2020 το ΑΕΠ της χώρας θα συρρικνωθεί τουλάχιστον κατά 10%, ενώ επεσήμανε ότι «τα μέτρα στήριξης θα έπρεπε να είχαν πολύ νωρίτερα ληφθεί και να ήταν περισσότερο γενναία με στόχο τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αν δεν στραφεί η Κυβέρνηση άμεσα σε μια τέτοια κατεύθυνση η ύφεση φέτος θα είναι τρομακτική. Χρειάζεται πριν να είναι αργά μια προληπτική πολιτική οικονομικής ενίσχυσης για να σωθούν οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι», σημείωσε ο βουλευτής Ηρακλείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Post Top Ad

.............