Σύσκεψη στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας για το έργο έργου της κατασκευής του ανισόπεδου κόμβου και της παράκαμψης Αρκαλοχωρίου - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2020

Σύσκεψη στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας για το έργο έργου της κατασκευής του ανισόπεδου κόμβου και της παράκαμψης Αρκαλοχωρίου

Η πορεία εξέλιξης των εργασιών και το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης του έργου «κατασκευή του ανισόπεδου κόμβου και της παράκαμψης Αρκαλοχωρίου» συζητήθηκαν στο πλαίσιο συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 30 Ιουνίου 2020 στο δημοτικό κατάστημα Αρκαλοχωρίου μεταξύ του Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας Μανώλη Φραγκάκη και του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκου Συριγωνάκη, παρουσία των εκπροσώπων της αναδόχου εταιρείας «ΡΟΜΒΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.».


Όπως τονίστηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου κ. Ν. Συριγωνάκη «το έργο προχωράει εντός των προβλεπόμενων χρονοδιαγραμμάτων» προσθέτοντας ότι «με την ολοκλήρωση του αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στην ασφαλή εξυπηρέτηση της σύνδεσης του Αρκαλοχωρίου και των οικισµών της ευρύτερης περιοχής µε το Ηράκλειο και την Βιάννο». 

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος κ. Μ. Φραγκάκης τόνισε πως «το εν λόγω έργο σε συνδυασμό με τις νέες χαράξεις και τροποποιήσεις του οδικού δικτύου που προβλέπονται για την κατασκευή του νέου διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλλι, προβλέπεται να αναμορφώσουν εντελώς όχι μόνο τον Δήμο Μινώα Πεδιάδας, αλλά και την ευρύτερη περιοχή που έχει ανάγκη από σημαντικά αναπτυξιακά έργα» επισημαίνοντας ωστόσο την ανάγκη «να “τρέξουν” γρηγορότερα οι εκτελούμενες εργασίες ώστε να παραδοθεί το συντομότερο δυνατόν ξανά σε κυκλοφορία το τμήμα της νέας επαρχιακής οδού από τον ανισόπεδο Αλαγνίου έως τον οικισμό Αρκαλοχωρίου, καθώς η οδική σύνδεση που παρέχεται σήμερα μέσω της παλαιάς επαρχιακής οδού Ηρακλείου-Βιάννου θεωρείται ελλιπής σε πολλά σημεία της».

Τέλος, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε και το θέμα της ολοκλήρωσης της περιφερειακής οδού του Αρκαλοχωρίου ζήτημα για το οποίο ο Αντιπεριφερειάρχης δεσμεύτηκε να προχωρήσει μετά από την ανάθεση συμπληρωματικής μελέτης από την Περιφέρεια Κρήτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............