Ο Πολιτισμός στο Μαλεβίζι βρίσκει δρόμους συνεργασίας και συνεννόησης- Με κοινό βηματισμό Δήμος και Πολιτιστικοί Σύλλογοι - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2020

Ο Πολιτισμός στο Μαλεβίζι βρίσκει δρόμους συνεργασίας και συνεννόησης- Με κοινό βηματισμό Δήμος και Πολιτιστικοί Σύλλογοι

Συνάντηση με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους που δραστηριοποιούνται στο Μαλεβιζίου πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο με πρωτοβουλία του Δημάρχου Μαλεβιζίου Μενέλαου Μποκέα. 

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο ενημέρωσης γύρω από τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας που βρίσκονται σε ισχύ λόγω της πανδημίας covid - 19, καθώς και για τα ζητήματα που προκύπτουν στο σχεδιασμό των συλλόγων λόγω του περιορισμού των δραστηριοτήτων τους.


Κοινή ήταν η διαπίστωση, ότι η τήρηση των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας αποτελεί προτεραιότητα και αναγκαία προϋπόθεση για την πραγματοποίηση δραστηριοτήτων με συνθήκες που θα εναρμονίζονται με τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Συζητήθηκαν δράσεις που θα επικεντρώνονται στην ανάδειξη των ιδιαίτερων τοπικών πολιτισμικών χαρακτηριστικών (ιστορία, λαογραφία, οικοτεχνία, μουσική, περιβάλλον, παραγωγή, εικαστικές τέχνες, γαστρονομία), με τη μορφή ψηφιακών παρουσιάσεων, βιωματικών περιπάτων, πιθανών εκθέσεων ή κατά περίπτωση διαλέξεων,  κτλ.
Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου, Μενέλαος Μποκέας, πρότεινε τη δημιουργία Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης ανάδειξης και προώθησης της πολιτιστικής δημιουργίας, με οργανωμένες ποιοτικές παρουσιάσεις και συνέργειες μεταξύ των πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής, στοιχείο που θα διασφάλιζε την οικονομική ανεξαρτησίας τους.
Συμφωνήθηκε τέλος, να υποστηριχτεί από το Δήμο Μαλεβιζίου ένα ομαδικό αίτημα προς το αρμόδιο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και την Περιφέρεια Κρήτης για την οικονομική ενίσχυση των συλλόγων τη δύσκολη αυτή χρονιά, προκειμένου να είναι σε θέση να διατηρήσουν ένα μίνιμουμ αναγκαίων δράσεων για την πολιτιστική αναβάθμιση των τοπικών κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιούνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............