Παράταση προθεσμίας υποβολής στο Δήμο Σητείας των δηλώσεων της επιφάνειας ηλεκτροδοτούμενων και μη ακινήτων - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2020

Παράταση προθεσμίας υποβολής στο Δήμο Σητείας των δηλώσεων της επιφάνειας ηλεκτροδοτούμενων και μη ακινήτων

Από το Δήμο Σητείας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με το άρθρο 375 παρ.2 του Ν. 4700/2020 (ΦΕΚ 127/2020 τ.Α΄), παρατείνεται μέχρι 31-8-2020 η προθεσμία υποβολής στους ΟΤΑ Α΄ βαθμού αρχικών ή διορθωτικών δηλώσεων της επιφάνειας  ηλεκτροδοτούμενων και μη ακινήτων ή και της χρήσης ακινήτων.
Τυχόν διαφορές στους αναλογούντες φόρους, τέλη και εισφορές των παραπάνω  δηλώσεων υπολογίζονται και οφείλονται μόνο από την 1/1/2020.
Οι παραπάνω δηλώσεις υποβάλλονται στην ηλεκτρονική εφαρμογή (https://tetragonika. govapp.gr/) για την υποβολή δήλωσης της επιφάνειας των ακινήτων προς τους ΟΤΑ .
Επίσης οι δηλώσεις μπορούν να υποβληθούν και στα γραφεία του Δήμου τις εργάσιμες μέρες και από ώρα 8:00 – 13:30 καταθέτοντας σχετική αίτηση- Υπ. Δήλωση  η οποία διατίθεται από την υπηρεσία και προσκομίζοντας: αντίγραφο Ε9 διορθωμένο με τα σωστά τ.μ. του ακινήτου, τυχόν τακτοποίηση αυθαιρέτου ή άλλο τίτλο ιδιοκτησίας, οικοδομική άδεια και την παροχή ρεύματος (εφόσον πρόκειται για ηλεκτροδοτούμενο ακίνητο).
 Διευκρινίζουμε ότι δηλώνονται όλα τα ηλεκτροδοτούμενα και μη κτίσματα εντός και εκτός σχεδίου πόλης και οικισμών και τα οικόπεδα εντός σχεδίου πόλης και οικισμών.
Καλούμε τους δημότες να εκμεταλλευτούν την παραπάνω ευνοϊκή διάταξη υποβάλλοντας τη σχετική  δήλωση, δεδομένου ότι μετά τη λήξη της παραπάνω προθεσμίας, για την οποία δεν προβλέπεται άλλη παράταση, θα γίνει η προβλεπόμενη διασταύρωση των αδήλωτων ακινήτων και θα επιβληθούν αναδρομικά τα αναλογούντα τέλη και πρόστιμα.  
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 2843340528 κ. Σφακιανάκη Ζαχαρένια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............