Μια ακόμη Γαλάζια Σημαία στην Αμμουδάρα - Τελετή έπαρσης στο Agapi Beach - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη, 21 Ιουλίου 2020

Μια ακόμη Γαλάζια Σημαία στην Αμμουδάρα - Τελετή έπαρσης στο Agapi Beach

Μία ακόμη διάκριση για την παραλία της Αμμουδάρας του Δήμου Μαλεβιζίου καθώς απονεμήθηκε και φέτος Γαλάζια Σημαία στο Ξενοδοχείο Agapi Beach. Στο πλαίσιο αυτό διοργανώθηκε ειδική τελετή έπαρσης στην οποία συμμετείχε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, ο Πρόεδρος της ΜΑΕΔΗΜ Γιάννης Μαρής, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Κοινότητας Γαζίου Βαγγέλης Παρασύρης, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη της αρμόδιας Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης Περιβάλλοντος & Πρασίνου του Δήμου Μαλεβιζίου, καθώς και της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών.


Οι Γαλάζιες Σημαίες που αποδίδονται στις ακτές του Δήμου Μαλεβιζίου αποτελούν σημαντικό στοιχείο ποιότητας για το τουριστικό προϊόν του Μαλεβιζίου, όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Μενέλαος Μποκέας, αναφέροντας: «Η διεθνής διάκριση στις οργανωμένες παραλίες του Δήμου Μαλεβιζίου, για τα καθαρά νερά, την ασφάλεια των λουόμενων και τις προσφερόμενες υπηρεσίες, τις καθιστούν σημαντικό πόλο έλξης για Έλληνες και ξένους επισκέπτες. 


Τα αυστηρά κριτήρια ποιότητας για την απόδοση Γαλάζιας Σημαίας δημιουργούν προστιθέμενη αξία στο τουριστικό μας προϊόν. Στόχος μας είναι σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία και τις επιχειρήσεις του Μαλεβιζίου να αναδείξουμε ποιοτικά το τουριστικό προφίλ της περιοχής μας, με αναβαθμισμένες δράσεις και υπηρεσίες».


Η γαλάζια σημαία
Η γαλάζια σημαία απονέμεται σε οργανωμένες ακτές με βάση αυστηρά περιβαλλοντικά κριτήρια και αποτελεί μία πρότυπη δράση για ακτές με μεγάλο αριθμό λουόμενων.
Το πρόγραμμα, το οποίο ξεκίνησε τη δεκαετία του ‘80 και εφαρμόζεται σε περισσότερες από 50 χώρες από το Ίδρυμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (FEE) σε συνεργασία με τους συντονιστές των χωρών μελών του, εφαρμόζει κριτήρια βράβευσης τα οποία αναθεωρούνται και αυστηροποιούνται διαρκώς, με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών στις ακτές και στις μαρίνες που βραβεύονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............