Με 15 εκ. Ευρώ χρηματοδοτείται το έργο για τη Δημοτική Αγορά Χανίων από την Περιφερεια Κρήτης - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2020

Με 15 εκ. Ευρώ χρηματοδοτείται το έργο για τη Δημοτική Αγορά Χανίων από την Περιφερεια Κρήτης

Την ένταξη της αποκατάστασης και ανακαίνισης της Δημοτικής Αγοράς Χανίων, στο πρό-γραμμα έργων της Περιφέρειας Κρήτης, ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.


Το έργο είχε χρηματοδοτηθεί με 5 εκ. ευρώ επί Υπουργίας του Γιώργου Σταθάκη, αλλά η μελέτη έδειξε πως ο προϋπολογισμός που απαιτείται είναι πολύ μεγαλύτερος. Τώρα εντάσ-σεται στο πρόγραμμα έργων της Περιφέρειας Κρήτης, θα χρηματοδοτηθεί από ίδιους πόρους της Περιφέρειας με 15. εκ. ευρώ και προβλέπεται η πλήρης αποκατάσταση των βλαβών και φθορών του κτιρίου και η λειτουργική αναβάθμιση και ανακαίνιση των καταστημάτων της αγοράς.

«Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο για την πόλη των Χανίων. Σημείο αναφοράς για τα Χανιά, την ιστορία αλλά και τη σύγχρονη ζωή της. Ένα έργο που χρηματοδοτεί η Περιφέ-ρεια Κρήτης με 15 εκ. ευρώ», τόνισε ο κ. Αρναουτάκης.

Η Δημοτική Αγορά των Χανίων είναι το πιο σημαντικό από τα δημόσια έργα που έγιναν κατά τη διάρκεια της Κρητικής Πολιτείας. Το κτίριο κατασκευάστηκε την περίοδο 1911-1913, σε νεοκλασικό ύφος, με σταυροειδή κάτοψη και έκτοτε αποτελεί σημείο αναφοράς στην οικονομική, πολιτική, κοινωνική, πολιτιστική και τα τελευταία χρόνια, στην τουριστική ζωή της πόλης των Χανίων. Το 1980 κηρύχθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού ως ιστορικό και διατηρητέο μνημείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............