Φεστιβάλ Αναιρέσεις στα Χανιά την Παρασκευή 10 Ιουλίου - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2020

Φεστιβάλ Αναιρέσεις στα Χανιά την Παρασκευή 10 Ιουλίου

Η εμφάνιση της πανδημίας επαναπροσδιόρισε απότομα όλα μας τα σχέδια για το φετινό Φεστιβαλικό ραντεβού των Αναιρέσεων και μας ανάγκασε να στραφούμε -επιστημονικά, πολιτικά, κοινωνικά- στην κατανόηση αυτής της πρωτόγνωρης, για τη δική μας μικροϊστορία, συνθήκης. Να βρεθούμε δίπλα στους μαχόμενους υγειονομικούς του ΕΣΥ, τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους/ες στον Πολιτισμό και κάθε κλάδο που με νέους τρόπους συγκρούστηκαν με την αχαλίνωτη εργοδοτική αυθαιρεσία, με το σύνολο του κόσμου που έκανε την “ατομική ευθύνη” συλλογική αλληλεγγύη και στήριξη κάθε αδύναμου.


Οι πολιτικές διαχείρισης της πανδημίας παγκόσμια εξέθεσαν όσο ποτέ άλλοτε, στην πρόσφατη ιστορία, ότι ζούμε σε ένα σύστημα που έχει ως απόλυτη προτεραιότητα την κερδοφορία με κάθε κόστος. Τι μάθαμε από την πανδημία; Σίγουρα πως την ώρα που επαναλάμβανε η Κυβέρνηση πως είμαστε ίσοι απέναντι στην πανδημία, επιτάχυνε την επίθεση σε κάθε δημόσιο αγαθό, σε κάθε πτυχή της ζωής μας. Το περιβάλλον, τις θάλασσες, τους ελεύθερους χώρους, την υγεία, την παιδεία, τη στέγη ντόπιων και μεταναστών, τα δικαιώματα μας. Όσο τα εκατομμύρια έρεαν άφθονα για επιχειρηματίες, ελεγχόμενα ΜΜΕ, εξοπλισμό για στρατό και αστυνομία, η ανεργία, οι απολύσεις, η καταστολή εκτοξευόταν!
Μάθαμε ότι το «παραπροϊόν» της πάση θυσίας ανάπτυξης του καπιταλισμού, της προσέλκυσης επενδύσεων και της ανταγωνιστικότητας είναι η ισοπέδωση του πλανήτη και των ανθρώπων. Όχι μόνο εμείς αλλά όλοι οι “απόκληροι” του πλανήτη από την Αθήνα ως τη Μινεάπολη, το Σαντιάγο, τη Γουαδαλαχάρα, που γεμίζουν τους δρόμους βεβηλώνοντας τα σύμβολα της αιώνιας καταπίεσης. Είμαστε εδώ και συνεχίζουμε να αναζητούμε τη σύγκρουση, την αντεπίθεση και την ανατροπή.
Αν και γνωρίζουμε πως οι συνθήκες επιτάσσουν αναπροσαρμογές, δεν σκοπεύουμε να αναστείλουμε τη δράση μας. Δεν μπορούμε να μεταθέσουμε τη συζήτηση για τους δρόμους και τα μέσα που θα πραγματοποιήσουμε την ανάγκη και τον πόθο μας για μια ολότελα νέα ζωή. Δεν συμβιβαζόμαστε στην ιδέα ενός καλοκαιριού που θα μονοπωλείται από τον πολιτισμό των κοινωφελών ιδρυμάτων και των ημετέρων του ΥΠΠΟΑ.
Παρότι λοιπόν δεν μπορούμε να πραγματοποιήσουμε το Φεστιβάλ μας με τον καθιερωμένο τρόπο, αναζητούμε δρόμους ανατρεπτικής πολιτιστικής και πολιτικής έκφρασης.
Με κεντρικό σύνθημα «Οι ζωές μας είναι απαραίτητες, ο καπιταλισμός όχι!». Οι Αναιρέσεις κατεβαίνουν στις γειτονιές σχεδιάζοντας μια σειρά πολιτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Στα Χανιά δίνουμε ραντεβού την Παρασκευή 10 Ιούλη στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς.
Αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ:
Παρασκευή 10 Ιούλη:
Πολιτικό πρόγραμμα:
18:30 Εκδήλωση με θέμα:
«Ήρθε η ώρα να ανασάνουμε: Οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους»
Ομιλητές: Νίκος Σακαλής /μέλος του κσ της νΚΑ
                    Θωμάς Σαμούτης/ μέλος της νΚΑ
Πολιτιστικό Πρόγραμμα:
21:30 Προβολή ταινιών μικρού μήκους
                                A Spectre is Haunting
                                Facing the irrational  / Αντικρίζοντας το Άρρητο
                                As you sleep the world empties
                                Χειμερία Νάρκη/Hibernation
                                “15” -  Αντιφασισμός Καταστολή Βασανιστήρια
22:30 Dj Set (*στα σκαλάκια πίσω από την αγορά) με τους:
                _mMouss
                Τσαρούχι Soundsytem

Στο χώρο θα υπάρχουν επίσης: Θεματικά Περίπτερα | Βιβλιοπωλείο | Μπαρ
Είσοδος Ελεύθερη - Διατίθενται κουπόνια οικονομικής ενίσχυσης
Συνιστούμε την τήρηση των μέτρων προστασίας
Τις εκδηλώσεις οργανώνει το Νέο Αριστερό Ρεύμα και η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση (οργανώσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ).

#oiAnaireseisPanePlateia
Φεστιβάλ Αναιρέσεις στα Χανιά την Παρασκευή 10 Ιουλίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............