Σήμερα 5 Ιούνη, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η αλλοτινή γιορτή μετατράπηκε σε πανελλαδική διαμαρτυρία. - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com

Σάββατο, 6 Ιουνίου 2020

Σήμερα 5 Ιούνη, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η αλλοτινή γιορτή μετατράπηκε σε πανελλαδική διαμαρτυρία.

Σήμερα 5 Ιούνη, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η αλλοτινή γιορτή μετατράπηκε σε πανελλαδική διαμαρτυρία. Απ’ τα Γιάννενα και τη Θεσσαλονίκη, ως την Κω και την Κρήτη, περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένες συλλογικότητες κι ανήσυχοι πολίτες, ένωσαν τις φωνές τους ενάντια στο δήθεν περιβαλλοντικό νόμο 4685/2020, απαιτώντας την άμεση κατάργηση του. 


Στο Ηράκλειο, με τρόπο διαφορετικό, βάλαμε κι εμείς το λιθαράκι μας σ’ αυτό τον αγώνα. Καλύψαμε συμβολικά την πρόσοψη του κτιρίου της Περιφέρειας με οικοδομικό δίχτυ, αναρτήσαμε προσωρινή πινακίδα έργου, και μετατρέψαμε έτσι το φορέα σε υποκατάστημα εταιρειών εκμετάλλευσης του φυσικού μας πλούτου! 


Σεβόμενοι το κτίριο και το περιβάλλον, παίξαμε το δικό μας θεατρικό παιχνίδι! Γίναμε φασαριόζοι επενδυτές που αγοράζουν και πουλούν με γοργούς ρυθμούς τα πάντα γύρω τους, αλλά κι εργάτες που δουλεύουν πυρετωδώς για να ολοκληρώσουν άμεσα το καταστροφικό έργο. Παροτρύνοντας τον κόσμο ν’ αλληλεπιδράσει μαζί μας, εκπλαγήκαμε ευχάριστα από τις αντιδράσεις τους. 


Η λεηλασία της φύσης έχει ήδη ξεκινήσει κι όπως φάνηκε στην σημερινή διαμαρτυρία, οι Κρητικοί νιώθουν χρέος τους να τη σταματήσουν. Ευχαριστούμε όλους και όλες που ανταποκρίθηκαν ζητώντας την κατάργηση του αντιπεριβαλλοντικού νόμου, ραντεβού στους δρόμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Post Top Ad

.............