Οι αλλαγές που προβλέονται με τη νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου στα σχολεία - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com

Τετάρτη, 6 Μαΐου 2020

Οι αλλαγές που προβλέονται με τη νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου στα σχολεία

Οι αλλαγές που προβλέονται με τη νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου
Με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου την πρωτη Μαΐου με θέμα «Περαιτέρω μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και την επάνοδο στην κοινωνική και οικονομική κανονικότητα» (Α’ 90), προβλέπονται αλλαγές αναφορικά με τις ημερομηνίες εγγραφών μαθητών και μαθητριών στα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία της χώρας για το σχολικό έτος 2020-2021. Επίσης, προβλέπεται η δυνατότητα ηλεκτρονικού τρόπου εγγραφής μαθητών και μαθητριών στα Νηπιαγωγεία.

Συγκεκριμένα:
1. Βάσει νέας διάταξης αυτής οι εγγραφές στα Νηπιαγωγεία της χώρας θα πραγματοποιούνται από τις 15 έως τις 30 Μαΐου κάθε έτους.
2. Οι εγγραφές στα Δημοτικά Σχολεία της χώρας θα πραγματοποιούνται από τις 15 έως τις 30 Μαΐου κάθε έτους.
Τέλος, προβλέπεται η δυνατότητα υποβολής με ηλεκτρονικά μέσα των αιτήσεων - υπεύθυνων δηλώσεων από τους γονείς/κηδεμόνες για εγγραφή των μαθητών και μαθητριών στα Νηπιαγωγεία.
Η ρύθμιση των θεμάτων σχετικά με τα δικαιολογητικά εγγραφής, όπως και οι τεχνικές και άλλες λεπτομέρειες, θα ρυθμιστούν με έκδοση Κοινής Απόφασης των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, για την οποία θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.
Μέχρι τότε, οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/μαθητριών του Νομού μας μπορούν να ενημερώνονται βάσει της διεύθυνσης κατοικίας τους από τους παρακάτω συνδέσμους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Post Top Ad

.............