Επικοινωνία Γ. Κουράκη με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com

Δευτέρα, 4 Μαΐου 2020

Επικοινωνία Γ. Κουράκη με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Γ. Κουράκης είχε επικοινωνία με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δ. Παπαστεργίου προκειμένου να τον ενημερώσει για θέματα που αφορούν τους ΟΤΑ της Κρήτης και χρήζουν άμεσης επίλυσης.
       Ο Γ. Κουράκης έθεσε αρχικά το κρίσιμο ζήτημα στήριξης των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ), των οποίων τα οικονομικά πλήττονται σε μεγάλο βαθμό, με υπαρκτό πλέον τον κίνδυνο τη βιωσιμότητα τους.


           Συμφωνήθηκε το αμέσως επόμενο διάστημα να υπάρξει συνάντηση των Προέδρων της ΚΕΔΕ, της ΠΕΔ Κρήτης αλλά του Προέδρου της ΕΔΕΥΑ Γ. Μαρινάκη προκειμένου να συζητηθεί το θέμα στη βάση συγκεκριμένων προτάσεων που έχει αποστείλει η ΕΔΕΥΑ προς τα αρμόδια Υπουργεία.

‘’Επιτακτική η οικονομική ενίσχυση των Δήμων της Κρήτης’’

       Επίσης ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης αναφέρθηκε στην μεγάλη απώλεια εσόδων που υφίστανται  οι Δήμοι της Κρήτης, που ως τουριστικός προορισμός πλήττεται ιδιαίτερα, με δεδομένη την απαλλαγή από την καταβολή ανταποδοτικών τελών από τις επιχειρήσεις που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους αλλά και της μη έναρξης της τουριστικής περιόδου.
       Το ζήτημα της οικονομικής ενίσχυσης των Δήμων είναι επιτακτικό προκειμένου να μπορέσουν να συνεχίσουν απρόσκοπτα την παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες.
    Προς τούτο ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ ενημέρωσε τον Γ. Κουράκη ότι θα υπάρξουν άμεσα σχετικές ανακοινώσεις για τον τρόπο κάλυψης των οικονομικών απωλειών των ΟΤΑ.
    Τέλος υπήρξε ενημέρωση ότι η ΠΕΔ Κρήτης θα παραλάβει το αμέσως επόμενο διάστημα προστατευτικές μάσκες για να τις διανείμει στους Δήμους της Κρήτης με βάση πληθυσμιακά κριτήρια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Post Top Ad

.............