Επιστολή των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων της πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας προς την Δημοτική αρχή - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ένας κύκλος κλείνει και ένας νέος ξεκινά.

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com

Τετάρτη, 20 Μαΐου 2020

Επιστολή των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων της πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας προς την Δημοτική αρχή

Επιστολή των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων προς την Δημοτική αρχή

Με τον πλέον επίσημο τρόπο εκφράζουν την διαμαρτυρία τους για τις εξελίξεις γύρω από το θέμα του σχολικού συγκροτήματος της Παλιάς Ακαδημιας, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των 53ου και 54ου Δημοτικών Σχολείων Ηρακλείου. 

Σε επιστολή τους προς τον Δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινό, τον Αντιδήμαρχο Γιάννη Αναστασάκη και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γρηγόρη Πασπάτη, αναφέρουν: 

"Θέμα: Σχετικά με την "ακύρωση του έργου : Ενίσχυση κτιρίου πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας"

Οι γονείς των σχολείων του σχολικού συγκροτήματος της πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας (2ο ειδικό Νηπιαγωγείο, 1ο Ειδικό Δημοτικό, 53ο Δημοτικό, 54ο Δημοτικό) με έκπληξη παρακολουθούμε ένα μπαράζ δημοσιευμάτων από τις 22/4/2020 στον τοπικό τύπο σχετικά με την υλοποίηση του διαγωνισμού για τη στατική  ενίσχυση του σχολικού κτιρίου.  Αποκορύφωμα των δημοσιευμάτων αυτών ήταν το σχετικό στις 15/5/2020 όπου ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Αναστασάκης Γ. δήλωσε ότι ο διαγωνισμός " ...θα ακυρωθεί για να επαναδημοπρατηθεί ...". Δηλώσεις που επιβεβαιώνει με τον πλέον επίσημο τρόπο η εισήγηση στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου στις 20/5 με την οποία ανακύπτουν κι επιπλέον ερωτήματα!
Προσπερνάμε το γεγονός ότι για τόσο σπουδαίες εξελίξεις οι καθ' ύλην ενδιαφερόμενοι, δηλαδή οι γονείς των 450 παιδιών καθώς και οι δεκάδες εκπαιδευτικοί του σχολικού συγκροτήματος, παραμένουμε χωρίς επίσημη ενημέρωση από την δημοτική αρχή και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο!
Και ρωτάμε:
- την ακύρωση του διαγωνισμού θα ακολουθήσει νέος κι αν ναι πότε;
- ποιοί είναι οι νέοι όροι που θα περιληφθούν στην πιθανή επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού;
- η νέα προκήρυξη απαιτεί νέα μελέτη  συμπληρωματική μελέτη  και αν ναι σε τι θα αφορά (πχ ηλεκτρομηχανολογική), πότε θα προκηρυχτεί και πόσο χρονικό διάστημα θα χρειαστεί για να υλοποιηθεί;
- ισχύει ή όχι το ερώτημα που έθεσε με δημόσιο έγγραφό της δημοτική παράταξη στις 16/5/2020 ότι " ένα έργο τόσο μεγάλης αξίας και σημασίας, γιατί γίνεται με ίδιους πόρους και δεν εντάχθηκε σε κανένα χρηματοδοτικό πρόγραμμα από το 2016 που ξεκίνησε η ανάθεση ή έστω το 2018 που παραλήφθηκε η μελέτη; Μήπως υπάρχουν ελλείψεις που δεν το επιτρέπουν;"
- ισχύει ή όχι το ερώτημα αν "τακτοποιήθηκαν και έχουν εξαλειφθεί πιθανές παλαιότερες οικοδομικές αυθαιρεσίες";
- ισχύει ή όχι το ερώτημα αν " έχουν εκδοθεί όλες οι απαιτούμενες άδειες (πχ πολεοδομία);"
Υπενθυμίζουμε ότι με δημόσιες τοποθετήσεις μας οι Σύλλογοι Γονέων έχουμε επιμείνει να τηρηθούν από τη δημοτική αρχή όλες εκείνες οι προϋποθέσεις ώστε να μην επαναληφθεί ως φάρσα αυτή τη φορά στην πρώην Παιδαγωγική Ακαδημία ένα "νέο Καπετανάκειο". Κατά την παραλαβή της μελέτης στατικής ενίσχυσης του σχολικού συγκροτήματος στις 21/12/2018 η δημοτική αρχή μας διαβεβαίωσε ότι «δεν πρέπει να ανησυχούμε»... Δυστυχώς οι φόβοι και οι ανησυχίες μας επιβεβαιώνονται πριν κυριολεκτικά ξεκινήσει η δημοπράτηση του έργου! 
Η δημοτική αρχή πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στις 100δες οικογένειες μας, τα παιδιά μας, στους ηρακλειώτες!
Απαιτούμε:
- να τηρηθούν όλες οι προϋποθέσεις, να αποτραπούν όλα εκείνα τα εμπόδια ώστε το έργο να μην έχει καμιά καθυστέρηση,
- να εξασφαλιστεί επαρκής και απρόσκοπτη χρηματοδότηση του έργου,
- να μην γίνει καμία κατάτμηση του έργου, κανένα νομικό ή τεχνικό εμπόδιο να μη δημιουργήσει μελλοντικά αδικαιολόγητες καθυστερήσεις,
- να υπάρξει σαφής δέσμευση για το χρονικό διάστημα υλοποίησης του έργου,
ώστε να εκκινηθεί το έργο χωρίς καθυστερήσεις, να υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατό και να μας παραδοθεί ένα ολοκληρωμένο και πλήρως λειτουργικό σχολικό συγρότημα.

Για τους παραπάνω λόγους ζητάμε:
1ον) συνάντηση με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο για να λάβουμε επίσημη ενημέρωση
2ον) σε κάθε περίπτωση το παραπάνω ζήτημα να αποτελέσει θέμα στην ημερήσια διάταξη στην πρώτη δημόσια δια ζώσης συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Post Top Ad

.............