"Γυναίκες της Επιστήμης" από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή, 15 Μαΐου 2020

"Γυναίκες της Επιστήμης" από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης

Είναι επιστημονικά διαπιστωμένο: οι γυναίκες είναι αστέρια! Στις Γυναίκες της επιστήμης, ένα βιβλίο γνώσεων με υπέροχη εικονογράφηση, παρουσιάζονται τα πορτρέτα πενήντα σημαντικών γυναικών που προσέφεραν πολλά στους τομείς των φυσικών επιστημών, της τεχνολογίας, της μηχανικής και των μαθηματικών (STEM) από την αρχαιότητα μέχρι τη σημερινή εποχή. Γεμάτη από πανέμορφες και πρωτότυπες εικόνες, αυτή η συναρπαστική συλλογή περιέχει επίσης πληροφορίες γύρω από συναφή θέματα, όπως τα όργανα ενός εργαστηρίου και τα ποσοστά των γυναικών που εργάζονται στις μέρες μας στους κλάδους STEM, ενώ συμπληρώνεται με ένα εικονογραφημένο γλωσσάρι επιστημονικών όρων.


Στις γυναίκες-πρωτοπόρους που παρουσιάζονται στις σελίδες του βιβλίου περιλαμβάνονται γνωστές προσωπικότητες της επιστήμης, όπως η πρωτευοντολόγος Τζέιν Γκούντωλ, καθώς και λιγότερο γνωστές μορφές όπως η Κάθριν Τζόνσον, η Αφροαμερικανίδα φυσικός και μαθηματικός που υπολόγισε την τροχιά του διαστημοπλοίου Απόλλων 11 το οποίο έφτασε στη Σελήνη το 1969. Τα θαυμαστά επιτεύγματα όλων αυτών των θαρραλέων γυναικών, που ξεπέρασαν με αξιοθαύμαστη επιμονή και αφοσίωση όλα τα εμπόδια και τις προκαταλήψεις που αντιμετώπισαν από το κοινωνικό τους περιβάλλον, αποτελούν μια πολύτιμη πηγή έμπνευσης για τις επόμενες γενιές γυναικών μηχανικών, βιολόγων, μαθηματικών, γιατρών, αστροναυτών και φυσικών.

Η Ρέιτσελ Ιγκνοτόφσκυ (Rachel Ignotofsky) μεγάλωσε στο Νιου Τζέρσυ ακολουθώντας υγιεινή διατροφή που περιλάμβανε πολλά καρτούν και πουτίγκες. Αποφοίτησε με άριστα από το γραφιστικό τμήμα της Σχολής Τεχνών Τάιλερ το 2011. Σήμερα ζει στο όμορφο Κάνσας Σίτυ του Μισσούρι, όπου περνά τη μέρα της ζωγραφίζοντας και πλουτίζοντας τις γνώσεις της. Το μεγάλο της πάθος είναι να παίρνει δύσκολες πληροφορίες και να τις κάνει διασκεδαστικές και προσιτές σε όλους, καθώς και να δημιουργεί εκπαιδευτικά έργα τέχνης.
Η Ρέιτσελ εμπνέεται από την ιστορία και την επιστήμη και πιστεύει ότι η εικονογράφηση είναι ένα ισχυρό εργαλείο που μπορεί να κάνει τη μάθηση συναρπαστική. Χρησιμοποιεί τη δουλειά της για να διαδώσει το μήνυμά της για την εκπαίδευση, την επιστημονική γνώση και τις ικανές γυναίκες. Ελπίζει ότι το βιβλίο της θα ωθήσει πολλά κορίτσια και γυναίκες να ακολουθήσουν τα όνειρά τους.
Αυτό είναι το πρώτο βιβλίο της Ρέιτσελ. Έχει σκοπό να γράψει πολλά ακόμα στο μέλλον. Για να γνωρίσετε καλύτερα την εκπαιδευτική τέχνη της Ρέιτσελ και να μάθετε περισσότερα για την ίδια, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: www.rachelignotofskydesign.com
ΣΕΙΡΑ | ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥΣ
ISBN 978-960-524-574-0, σχήμα 19x23 εκ., 128 σελ., τιμή: 13 ευρώ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............