Οι Εκκλησίες θα είναι ανοιχτές ξανά στους πιστούς απο τις 17 Μαίου - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com

Πέμπτη, 7 Μαΐου 2020

Οι Εκκλησίες θα είναι ανοιχτές ξανά στους πιστούς απο τις 17 Μαίου

Τα μέτρα που θα ισχύουν στο εξής στους ιερούς ναούς της Κρήτης, ενάντια στην πανδημία του κορωνοϊού, αποφάσισε σήμερα η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης, σε Συνοδική Σύσκεψη.


Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε, από τις 17 Μαΐου οι λειτουργίες στις Εκκλησίες θα είναι ανοιχτές ξανά στους πιστούς. "Η Εκκλησία Κρήτης προσμενει αγαπητικα τα παιδιά Της, την Κυριακή 17 Μαΐου 2020, που θα τελεσθει και πάλι η Θεία Λειτουργία με συμμετοχή πιστών" - αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στη σχετική ανακοίνωση.
Επίσης από τη Δευτέρα 11 Μαΐου, θα εξυπηρετείται ο κόσμος κανονικά στα Γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Κρήτης, τηρώντας τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα.
Παράλληλα προτρέπονται όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, να προσέχουν για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί, ώστε να μη θέτουν σε κίνδυνο τον εαυτό τους και τους άλλους.
Ωστόσο αναφορικά με την Θεία Κοινωνία, όπως αναφέρεται, "η Εκκλησία Κρήτης επαναλαμβάνει το αδιαπραγματευτο και αυτονόητο του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Post Top Ad

.............