#ΜένουμεΣπίτι και παρακολουθούμε online εκδηλώσεις από το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη, 9 Απριλίου 2020

#ΜένουμεΣπίτι και παρακολουθούμε online εκδηλώσεις από το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, προσφέρει στο κοινό τη δυνατότητα να παρακολουθήσει από το σπίτι, δωρεάν, επιλεγμένες εκδηλώσεις της καλλιτεχνικής περιόδου 2019 – ’20.Ειδικότερα, κάθε Τετάρτη και Σάββατο, στις 20:00, θα γίνεται η online «πρεμιέρα» μια καλλιτεχνικής παραγωγής που παρουσιάστηκε στο ΠΣΚΗ. Η έναρξη θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο, 11 Απριλίου 2020, με τη συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ που παρουσιάστηκε στις 8 & 9/3/19 και θα ακολουθήσουν:
Την Τετάρτη 15 Απριλίου, το ρεσιτάλ πιάνου της Αλεξίας Μουζά που παρουσιάστηκε στην Αίθουσα Συναυλιών στις 7/3/2020.

Το Σάββατο 18 Απριλίου, η συναυλία της Σαβίνας Γιαννάτου από το Jazz in Progress – Heraklion Jazz Festival, Savina Yannatou in Cretan Mode που παρουσιάστηκε στην αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού» στις 26/1/20.

Το κοινό θα μπορεί να παρακολουθεί τις συναυλίες από το κανάλι του ΠΣΚΗ στο YouTube καθώς και από την ιστοσελίδα www.cccc.gr, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα των επερχόμενων μεταδόσεων. Αξίζει να τονιστεί ότι όλες οι εκδηλώσεις θα παραμένουν αναρτημένες στην ιστοσελίδα και στο κανάλι του ΠΣΚΗ στο YouTube, έτσι ώστε να μπορεί το κοινό να τις παρακολουθήσει οποιαδήποτε στιγμή το επιθυμεί.
Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός δήλωσε σχετικά:
«Η προσφορά του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου δίνει την δυνατότητα στους πολίτες που παραμένουν σπίτι τους να παρακολουθήσουν εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου, τις οποίες ενδεχομένως δεν πρόλαβαν όταν παίχτηκαν. Θέλουμε το κοινό να διατηρήσει την σύνδεσή του με το ΠΣΚΗ, παρότι το φετινό πρόγραμμα έχει ανασταλεί.

Το ίδιο έχουμε κάνει ήδη με τις παραστάσεις του Φεστιβάλ “Κρήτη, μια ιστορία 5+1 Πολιτισμοί”, που έχουν ανέβει στο κανάλι YouTube της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης (https://bit.ly/2JRBVIZ).

Ασφαλώς η εμπειρία παρακολούθησης δια ζώσης μιας πολιτιστικής εκδήλωσης είναι μοναδική και δεν υποκαθίσταται. Όσο πιο αυστηρά τηρούμε τα μέτρα όμως, όσο περισσότερο αποφύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις και μείνουμε σπίτι, τόσο πιο γρήγορα θα μας δοθεί ξανά η ευκαιρία να βρεθούμε και πάλι στις ίδιες αίθουσες και στα ίδια θέατρα, για να γιορτάσουμε μαζί την τέχνη και τον πολιτισμό».
Από την πλευρά της η Πρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ ΑΕ Ευαγγελία Σχοιναράκη – Ηλιάκη σε δήλωσή της αναφέρει:

Μένουμε Σπίτι
Βλέπουμε Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου
Το Πολιτιστικό & Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, αποτελεί πυρήνα πολιτισμού, με βασικούς άξονες προγραμματισμού την τέχνη και την εκπαίδευση και έχει μπει πλέον, σε μία νέα εποχή εξωστρέφειας. Μετατρέπεται σε σύγχρονο πολιτιστικό θεσμό, ανοιχτό στην κοινωνία, με ενεργό ρόλο στην σύγχρονη καλλιτεχνική παραγωγή και στην δημιουργική εκπαίδευση.
Βασικός μας στόχος είναι, ένα Πολιτιστικό & Συνεδριακό Κέντρο που θα νιώθουν οι πολίτες ότι τους αφορά. Γι’ αυτό το λόγο, σήμερα, στην εποχή του κορονοϊού #COVID19, φέρνουμε το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου στο σπίτι σας!
Το #ΠΣΚΗ_ΜένουμεΣπίτι #PSKI_AtHome μοιράζεται μαζί σας, από το Σάββατο 11-04-2020 και για 2 φορές κάθε εβδομάδα, επιλεγμένες ηχογραφήσεις από τις εκδηλώσεις που έχει πραγματοποιήσει ως σήμερα, διαθέσιμες για πρώτη φορά ψηφιακά. Σας προσκαλούμε να τις παρακολουθήσετε, να ψυχαγωγηθείτε και να απολαύσετε, #ΜένονταςΣπίτι.
#ΜένουμεΣπίτι, λοιπόν και βλέπουμε #Πολιτιστικό_Συνεδριακό_Κέντρο_Ηρακλείου #ΠΣΚΗ
#ΠΣΚΗ_ΜένουμεΣπίτι #PSKI_AtHome #CCCC.gr_AtHome
Καλή Δύναμη! Θα κερδίσουμε και αυτή την μάχη και θα βρεθούμε ξανά.......
Ευαγγελία Σχοιναράκη-Ηλιάκη
Πρόεδρος ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε.
Δημοτική Εταιρεία Πολιτισμού
Τουρισμού & Ανάπτυξης Ηρακλείου


Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΠΣΚΗ, Αρχιμουσικός Μύρων Μιχαηλίδης, στη δήλωσή του αναφέρει:

Αξιότιμες κυρίες και κύριοι,
Αγαπητές φίλες και φίλοι,
Όπως γνωρίζετε, το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου ξεκίνησε, τον περασμένο Δεκέμβριο, την πρώτη του καλλιτεχνική περίοδο, προσφέροντας στο κοινό της Κρήτης και όχι μόνο, ένα πλουσιότατο, πολυποίκιλο και φιλόδοξο πρόγραμμα παραγωγών.
Τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν χιλιάδες φιλότεχνοι αλλά υπάρχουν και φίλοι που ήθελαν πολύ αλλά δεν πρόλαβαν. Και από τα δεδομένα που δημιουργεί η κρίση του κορωνοϊού, εμείς επιλέγουμε να είμαστε παρόντες και δημιουργικοί: σας προσφέρουμε, αρχής γενομένης από το ερχόμενο Σάββατο και, μετά, για κάθε Τετάρτη και Σάββατο, στις 20:00, επιλεγμένες εκδηλώσεις από το αρχείο των εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στους υπέροχους χώρους του ΠΣΚΗ.
Ξεκινώντας, στις τρεις πρώτες μεταδόσεις από τη συναυλία της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ, το Ρεσιτάλ Πιάνου της Αλεξίας Μουζά και τη συναυλία της Σαβίνας Γιαννάτου, θα είμαστε διαρκώς παρόντες κοντά σας: με κλασική, παραδοσιακή, τζαζ, έντεχνη, έθνικ μουσική αλλά και πολλά άλλα.
Ευχαριστούμε από καρδιάς όλα τα καλλιτεχνικά σύνολα, τους καλλιτέχνες και τους συντελεστές για την άμεση και θερμή τους ανταπόκριση και, τέλος, ολόκληρη την ομάδα των τεχνικών και των λοιπών συναδέλφων του ΠΣΚΗ για την καθοριστική συμβολή τους στην επιτυχία του εγχειρήματος.
Θα περιμένουμε με χαρά τη στιγμή που θα ξαναανταμώσουμε, για να βιώσουμε μαζί την αναντικατάστατη εμπειρία της ζωντανής τέχνης.

Με ιδιαίτερη τιμή,
Μύρων Μιχαηλίδης
Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΠΣΚΗΑναλυτικά οι πρώτες προβολές

Σάββατο, 11 Απριλίου 2020
20:00

Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ στο ΠΣΚΗ

Επιλεγμένο απόσπασμα από τη συναυλία της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ με έργα των Jules Massenet και Pyotr Ilyich Tchaikovsky υπό την μουσική διεύθυνση του Μύρωνα Μιχαηλίδη.
Η συναυλία δόθηκε στις 8 και 9 Μαρτίου 2019, σε δύο μέρη, στην Αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού» του ΠΣΚΗ. Παρακολουθείστε εδώ το δεύτερο μέρος της συναυλίας της ΕΡΤ, που περιλαμβάνει τη Σουίτα μπαλέτου από την όπερα “Le Cid” (1885) του Jules Massenet (1842-1912) και το Capriccio Ιtalien Op. 45 (Ιταλικό Καπρίτσιο, 1880), μία φαντασία για ορχήστρα του μεγάλου Ρώσου συνθέτη Pyotr Ilyich Tchaikovsky (1840-1893).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ

ΜΕΡΟΣ ΙI

Jules Massenet
Σoυίτα μπαλέτου από την όπερα “Le Cid”
[1885]

I. Castillane
II. Andalouse
III. Aragonaise
IV. Aubade
V. Catalane
VI. Madrilène
VII. Navarraise


Pyotr Ilyich Tchaikovsky
Capriccio Italien, Op. 45
[1880]

Διεύθυνση Ορχήστρας:
Μύρων Μιχαηλίδης

Διάρκεια ΙI Μέρους: 43 λεπτά


Τετάρτη, 15 Απριλίου 2020
20:00

Κύκλος | Μουσική Δωματίου
Αλεξία Μουζά | πιάνο

Η βραβευμένη πιανίστα Αλεξία Μουζά ερμηνεύει έργα των Ludwig van Beethoven, Wolfgang Amadeus Mozart, Robert Schumann, Frédéric François Chopin και Sergei Rachmaninoff. Συνδέοντας τον κλασικισμό με τις μουσικές φόρμες τριών από τους κορυφαίους Ρομαντικούς συνθέτες, η ταλαντούχα ερμηνεύτρια παρουσιάζει δεξιοτεχνικά έργα του πιανιστικού ρεπερτορίου.
Η συναυλία δόθηκε στις 7 Μαρτίου 2020 στην Αίθουσα Συναυλιών του ΠΣΚΗ στο πλαίσιο του θεματικού κύκλου της Μουσικής Δωματίου της πρώτης καλλιτεχνικής περιόδου 2019/20.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ

ΜΕΡΟΣ Ι

Wolfgang Amadeus Mozart
Πρελούδιο και Φούγκα στη Ντο μείζονα, KV 394/383a

Robert Schumann
Humoresque Op. 20 σε Σι ύφεση μείζονα
[1839]

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

ΜΕΡΟΣ ΙΙ

Frédéric François Chopin
Scherzo Op. 20, No. 1 στη Σι ελάσσονα [1831-32]
Etude Op. 25, Nο. 7 στη Ντο δίεση ελάσσονα, Cello [1834]

Sergei Rachmaninoff
Piano Sonata No. 2, Op. 36 στη Σι ύφεση ελάσσονα
[1913]

Σάββατο, 18 Απριλίου 2020
20:00

Κύκλος | Φεστιβάλ
Jazz In Progress – Heraklion Jazz Festival 2020
SAVINA YANNATOU “IN CRETAN MODE”

Ένα ξεχωριστό “πάντρεμα” των μουσικών παραδόσεων της Κρήτης και της Μεσογείου με επιλεγμένα κομμάτια σε Jazz διασκευές του πιανίστα Σπύρου Μάνεση και συνοδεία του Λευτέρη Ανδριώτη στην κρητική λύρα παρουσιάζει η αισθαντική, ευρείας εκφραστικότητας και δυναμικής φωνή της Σαβίνας Γιαννάτου.
Η προφορικότητα των μουσικών πολιτισμών της Μεσογείου, οι σκοποί της κρητικής γης “δένονται” με τον ήχο της κρητικής λύρας και τα ιδιώματα των αυτοσχεδιασμών της Jazz μουσικής.

Η συναυλία της πολυαγαπημένης ερμηνεύτριας, SAVINA YANNATOU “In Cretan Mode”, δόθηκε στις 26 Ιανουαρίου 2020 στην Αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού» του ΠΣΚΗ στο πλαίσιο του Φεστιβάλ με αφιέρωμα στη Jazz μουσική σκηνή, Jazz In Progress – Heraklion Jazz Festival 2020 που παρουσιάστηκε την περίοδο 25 – 31 Ιανουαρίου 2020 στο ΠΣΚΗ με την καλλιτεχνική επιμέλεια της Χρυσάννας Καρέλλη.

Jazz In Progress – Heraklion Jazz Festival 2020
SAVINA YANNATOU “In Cretan Mode”

Σαββίνα Γιαννάτου | φωνή
Σπύρος Μάνεσης | πιάνο
Λευτέρης Ανδριώτης | κρητική λύρα

Post Top Ad

.............