Άκρως προκλητικό το «επιτελικό κράτος» του κ. Μητσοτάκη - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com

Παρασκευή, 24 Απριλίου 2020

Άκρως προκλητικό το «επιτελικό κράτος» του κ. Μητσοτάκη

Με Αναφορά στη Βουλή προς τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, αναδεικνύει τον διορισμό μετακλητού υπαλλήλου σε θέση Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και τις απευθείας αναθέσεις στις οποίες προχώρησε ο εν λόγω υπάλληλος με την ανάληψη των καθηκόντων του.

Προεπισκόπηση εικόνας

Το θέμα ήρθε στην επικαιρότητα έπειτα από ανοικτή επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών – Π.Ο.Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ., σύμφωνα με την οποία τοποθετήθηκε Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών στο Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου ιδιώτης μηχανικός, ο οποίος μάλιστα ξεκίνησε διαδικασία ανάθεσης έργου ύψους 4,5 εκατομμυρίων ευρώ, χωρίς προκήρυξη και με τη μέθοδο της «διαπραγμάτευσης». Η πρώτη πρόσκληση μάλιστα που εξέδωσε ο εν λόγω Διευθυντής, αφορά στην απευθείας ανάθεση δημόσιας σύμβασης, χωρίς διαγωνισμό, στις 7 Απριλίου 2020, ημερομηνία που ακόμη δεν είχε αναλάβει καθήκοντα.

«Το «επιτελικό κράτος» του κ. Μητσοτάκη προκαλεί και προσβάλει κάθε αρχή αξιοκρατίας και διαφάνειας» αναφέρει σε δήλωσή του ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Οι αντιδράσεις από την ΠΟΕΜΔΥΔΑΣ είναι απόλυτα δικαιολογημένες. Είναι απαράδεκτο, τη στιγμή που στο δημόσιο υπάρχει πληθώρα άξιων μηχανικών, η Κυβέρνηση να επιλέγει σε θέση διευθυντή, ιδιώτη μηχανικό που προσελήφθη ως μετακλητός υπάλληλος. Ή το να έχουμε συγκρότηση Τεχνικής Υπηρεσίας σχεδόν αποκλειστικά με μετακλητούς υπαλλήλους οι οποίοι δεν έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ αλλά με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου. Αναμένουμε εξηγήσεις από τον αρμόδιο Υπουργό».
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Post Top Ad

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ ΣΑΣ