Γιατί απαξιώνεται συνεχώς η διαδικτυακή πλατφόρμα «Διαύγεια»; Ερώτηση Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com

Τρίτη, 14 Απριλίου 2020

Γιατί απαξιώνεται συνεχώς η διαδικτυακή πλατφόρμα «Διαύγεια»; Ερώτηση Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Τη συνεχή υποβάθμιση και απαξίωση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας «Διαύγεια», που τις τελευταίες ημέρες τίθεται ολοένα και πιο συχνά εκτός λειτουργίας, αναδεικνύουν με Ερώτηση που κατέθεσαν προς τους υπουργούς Επικρατείας, Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, 38 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.


«Παρά τις όποιες διαβεβαιώσεις της Κυβέρνησης ΝΔ, το σύστημα ΔΙΑΥΓΕΙΑ εξακολουθεί να δυσλειτουργεί και ειδικά το τελευταίο 10ήμερο να βρίσκεται ολοένα και περισσότερο εκτός λειτουργίας, όπως συνέβη για παράδειγμα την Τετάρτη 8 και την Πέμπτη 9 Απριλίου», αναφέρει σε δήλωσή του ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Το ΔΙΑΥΓΕΙΑ αποτελεί μια κατάκτηση της δημόσιας διοίκησης στο πεδίο της διαφάνειας και του δημόσιου ελέγχου. Μπορεί να μην αρέσει στο «επιτελικό κράτος» του κ. Μητσοτάκη, αλλά αυτό δεν του δίνει το δικαίωμα με προφάσεις και αστείες δικαιολογίες, να μην λαμβάνει την απαραίτητη μέριμνα έτσι ώστε να παραμείνει λειτουργική η πλατφόρμα, ειδικά σε μια περίοδο κατά την οποία ο κρατικός μηχανισμός στηρίζεται στην έκδοση Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, σε απευθείας αναθέσεις  έργων, αλλά και στην έκδοση προκηρύξεων με εξαιρετικά σύντομες προθεσμίες».

Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κάνουν αναφορά και στο γεγονός ότι επιχειρώντας κανείς μια απλή αναζήτηση, εύκολα ανακαλύπτει επιλεκτικές αφαιρέσεις ονομάτων υπογραψάντων υπουργών προηγούμενων κυβερνήσεων, από Υπουργεία όπως το Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, το Παιδείας, κ.α.. Κάτι που είχε παρατηρηθεί και το 2014 με την «απώλεια» ηλεκτρονικών συνδέσμων - και συνεπώς της δυνατότητας ανεύρεσης στοιχείων και πληροφοριών - και δημιουργεί πρόσθετες απορίες και αρνητικούς συνειρμούς.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Post Top Ad

.............