Μέτρα στήριξης των εργαζομένων της κοινωφελούς εργασίας ζητούν οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com

Δευτέρα, 6 Απριλίου 2020

Μέτρα στήριξης των εργαζομένων της κοινωφελούς εργασίας ζητούν οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Τον αποκλεισμό από τα μέτρα στήριξης 30.333 εργαζομένων σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, αναδεικνύουν με Ερώτησή τους προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, 49 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.


Πρόκειται για εργαζόμενους των οποίων το πρόγραμμα έχει λήξει, αλλά αδυνατούν να λάβουν επίδομα ανεργίας γιατί παρά το ότι συμπληρώνουν περισσότερα ένσημα απ’ όσα ο νόμος ορίζει, δεν πληρούν πρόσθετες προϋποθέσεις (όπως π.χ. να έχουν εργαστεί επί διετία, πριν την υποβολή της αίτησης για την επιδότησή τους). Παράλληλα, έχουν αποκλειστεί από τον Β κύκλο του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας εντελώς αυθαίρετα και αναίτια, δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη μοριοδότησής τους ούτως ώστε να μπορέσουν να συμμετέχουν σε επόμενα προγράμματα και δεν συμπεριλαμβάνονται στα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση για διάφορους κλάδους εργαζομένων, που πλήττονται από τη σημερινή συγκυρία της πανδημίας του ιού covid 19, με αποτέλεσμα να στερούνται και του βοηθήματος των 800 ευρώ.

«Πρόκειται για μια κατάφωρη αδικία σε βάρος δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων των κοινωφελών προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, που πρέπει τάχιστα να αντιμετωπιστεί» επισημαίνει σε δήλωσή του ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Από την πλευρά μας, πέρα από την ανάδειξη του θέματος, σκοπεύουμε να πιέσουμε με κάθε διαθέσιμο μέσο έτσι ώστε να αντιληφθεί η Κυβέρνηση την αναγκαιότητα ένταξης των συγκεκριμένων εργαζομένων σε ένα αποτελεσματικό πλαίσιο στήριξης, άμεσα.».

Οι Βουλευτές ζητούν ενημέρωση από τους συναρμόδιους Υπουργούς σχετικά με το σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν, ώστε οι 30.333 πρώην εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένης και της κατάρτισης, σε Δήμους, Περιφέρειες και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας» να συμπεριληφθούν στους δικαιούχους του επιδόματος ανεργίας  από τον ΟΑΕΔ, να τους επιτραπεί να μετέχουν στον Β κύκλο των σχετικών προγραμμάτων με τροποποίηση της σχετικής ΚΥΑ, να μοριοδοτηθούν για τα επόμενα προγράμματα που θα προκηρυχθούν και να ενταχθούν στα μέτρα στήριξης όσων πλήττονται από την πανδημία του ιού covid 19.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Post Top Ad

.............