Η πανδημία του κορωνοϊού έχει αγγίξει ελάχιστα την Κρήτη. - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com

Δευτέρα, 20 Απριλίου 2020

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει αγγίξει ελάχιστα την Κρήτη.


Αυτό παρατηρεί κανείς βλέποντας τον χάρτη της πανδημίας σε ολόκληρη την Ελλάδα. Το χρώμα της Κρήτης παραμένει "αχνό" γαλάζιο, γεγονός που δηλώνει ότι τα κρούσματα στο νησί είναι ελάχιστα και μάλιστα, έχουν αρκετές ημέρες να παρατηρηθούν νέα.

Το κλίμα της Κρήτης, τα μέτρα πρόληψης από τους αρμόδιους φορείς και η -τηρουμένων των αναλογιών- υπακοή στα μέτρα πρόληψης, έχουν ως θετική συνέπεια, η Κρήτη να μοιάζει ως "απόρθητο κάστρο" για τις όποιες επιθετικές διαθέσεις του κορωνοϊού.
Σε γενικές στην Ελλάδα, η απειλή του κορονοϊού παραμένει, όμως φαίνεται πως βρίσκεται σε χαμηλούς ρυθμούς.
Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του ΕΟΔΥ, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 2.235 (11 καταγράφηκαν το προηγούμενο 24ωρο), ενώ υπάρχουν κι 110 θύματα, με τα δύο που καταγράφηκαν το Μεγάλο Σάββατο.

Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 74 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 67 (77.6% άνδρες).
Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).
Από το σύνολο των 2.235 κρουσμάτων, 570 (25.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 943 (42.2%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Οι ηλικίες που χτυπά ο Covid-19
Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 49 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 74 έτη (εύρος 39 έως 95 ετών).
Από το σύνολο των ανθρώπων που έχει «χτυπήσει» ο κορονοϊός, όσον αφορά την ηλικιακή κατανομή είναι η εξής:
-0-17: 78 άτομα
-18-39: 668 άτομα
-40-64: 950 άτομα
-65 ετών και άνω: 466 άτομα.
Περιοχές με μηδενικά κρούσματα
Όσον αφορά την κατανομή των κρουσμάτων, μηδενικές ή ελάχιστες περιπτώσεις έχουν εμφανιστεί σε Φωκίδα, Ευρυτανία και Γρεβενά.
Αντίθετα, ψηλά είναι οι Λάρισα, Ξάνθη, Θεσσαλονίκη, Εύβοια, Αχαΐα, Ηλεία, Κοζάνη, Πειραιάς και Αττική.
Με πληροφορίες από newsbeast.gr
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Post Top Ad

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ ΣΑΣ