Στη μάχη κατά του κορωνοϊού και τα Κέντρα Υγείας - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com

Δευτέρα, 6 Απριλίου 2020

Στη μάχη κατά του κορωνοϊού και τα Κέντρα Υγείας

Ευχαριστώντας όλους τους κατοίκους της Κρήτης για το υψηλό αίσθημα ευθύνης και συμμόρφωσης το οποίο έχουν δείξει όλο αυτό το διάστημα, εξέφρασε την ανάγκη να συνεχιστούν με τον ίδιο ζήλο η μη συμμετοχή σε συναθροίσεις και ο ατομικός περιορισμός.

Ο σχεδιασμός έχει ξεκινήσει από τον Γενάρη.
Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη φάση "2". Επάρκεια υπάρχει και σε κλίνες: Περί τις 250 για ήπια περιστατικά, αριθμός ο οποίος μπορεί να αυξηθεί “ακόμα περισσότερο” εάν κριθεί αναγκαίο. Το αυτό ισχύει και για τις ΜΕΘ σε όλα τα νοσοκομεία του νησιού
Όσον αφορά την κατάσταση των ασθενών, σε όλους έχει δοθεί εξιτήριο πλην της 63χρονης από την Αργεντινή, η οποία μπορεί να αποσωληνώθηκε, ωστόσο εξακολουθεί και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Βενιζελείου. Τα επόμενα 24ωρα είναι ιδιαιτέρως κρίσιμα για την πορεία της υγείας της.
Η κ. Μπορμπουδάκη εξήρε την “επιστημονική επάρκεια του Βενιζελείου” , λέγοντας ότι είναι “κρίμα να βγαίνουν προς τα έξω φωνές που αδικούν τη δυναμική του”.
Σίγουρα, όπως ανέφερε, σε τέτοιες δύσκολες καταστάσεις παρουσιάζονται “αστοχίες” οι οποίες όμως “διορθώνονται”.
Το Βενιζέλειο, συνέχισε, έχει αποδείξει ότι “διαχειριστικά μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, παρέχοντας υψηλού βαθμού και επιπέδου υπηρεσίες Υγείας”.
Η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ συνέστησε να “αφήσουμε στην άκρη πράγματα τα οποία μπορούν να δημιουργήσουν ανασφάλεια”, υπογραμμίζοντας πως τα νοσοκομεία του νησιού “ είναι έτοιμα να διαχειριστούν βάσει πρωτοκόλλου κάθε πιθανό περιστατικό”.
Τόνισε δε με νόημα πως “πάντα υπάρχει η δυνατότητα βελτίωσης κι αυτό προσπαθούμε να κάνουμε”.
Τα μέσα ατομικής προστασίας είναι μία από τις πρώτες προτεραιότητες της Υγειονομικής Περιφέρειας.
Η προστασία “των βασικών μας συνεργατών - γιατρών και νοσηλευτών” είναι εκ των βασικών προτεραιοτήτων της κ. Μπορμπουδάκη. “Αλίμονο εάν βάζαμε σε κίνδυνο της υγεία τους” ανέφερε χαρακτηριστικά.
“Υπάρχουν οι απαιτούμενες προμήθειες από την κεντρική αποθήκη του Υπουργείου και από δωρεές συμπολιτών μας, τους οποίους και ευχαριστώ για τη συγκινητική συμβολή τους” υπογράμμισε η ίδια, επισημαίνοντας την αξία της συνετής και ορθής χρήσης των ατομικών μέσων ατομικής προστασίας.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Post Top Ad

.............