Αλλαγές στην κτηματαγορά της Κρήτης λόγω κορωνοϊού - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ένας κύκλος κλείνει και ένας νέος ξεκινά.

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com

Τρίτη, 14 Απριλίου 2020

Αλλαγές στην κτηματαγορά της Κρήτης λόγω κορωνοϊού

Σημαντικές επιπτώσεις στην κτηματαγορά της Κρήτης θα επιφέρει το επόμενο διάστημα ο κορωνοϊός, σύμφωνα με την εκτίμηση της “ΔΑΝΟΣ – ΜΕΛΑΚΗ Διεθνείς Σύμβουλοι και Εκτιμητές Ακινήτων”.

Σε ενημερωτικό της σημείωμα η εταιρεία αναφέρει πως «αρχικά κατοικίες προς ενοικίαση μέσα στα αστικά κέντρα της Κρήτης  που έμοιαζε με είδος ‘’υπο εξαφάνιση’’ άρχισαν να κάνουν την εμφάνιση τους εν μέσω covid -19. Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες ακινήτων που είχαν τα ακίνητα τους σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης άρχισαν να τα προωθούν για μακροχρόνια μίσθωση.  Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα, να μεγαλώσει η προσφορά και να έχουμε πτώση ( αρχικά έστω μικρή ) στις τιμές των μισθωμάτων και να επανέλθουμε σε μια ομαλότητα από το 2021».
Όπως παρατηρεί η “ΔΑΝΟΣ – ΜΕΛΑΚΗΣ”, «ο covid-19 είναι μια ευκαιρία να μείνουν στη βραχυχρόνια μίσθωση-τουριστική εκμετάλλευση, όσοι ιδιώτες μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της αγοράς με αξιόλογα ακίνητα, είτε εταιρίες διαχείρισης ακινήτων.
Όσον αφορά την αγορά κατοικίας,  οι υποψήφιοι αγοραστές βρίσκονται σε αναμονή μείωσης των τιμών, ενώ ταυτόχρονα η οικονομική αβεβαιότητα από την αύξηση της ανεργίας είναι πιθανόν να δημιουργήσει ένα νέο “κύμα” πώλησης ακινήτων στο επόμενο διάστημα».
Αναφορικά με τα εμπορικά καταστήματα, διαπιστώνεται πως «υπάρχει ‘’μούδιασμα’’ στους ιδιοκτήτες αφού έχει χαθεί ήδη η περίοδος του Πάσχα και η μείωση της τουριστικής περιόδου οδηγεί σε μια από τις χειρότερες περιόδους των τελευταίων ετών. Ο καταναλωτής μέσα από αυτή τη δύσκολη περίοδο άρχισε να πραγματοποιεί τις αγορές του από e-shops(μέχρι και αγορές από s/m) με σημαντική μείωση εσόδων για τα καταστήματα».
Σήμερα οι τιμές των ακινήτων δεν έχουν μεταβληθεί σημαντικά, αφού όλοι είναι επικεντρωμένοι στην επιβίωση από τον covid-19, ως εκ τούτου η κτηματαγορά είναι “παγωμένη”, ενώ το μέγεθος της επίπτωσης στην κτηματαγορά εκτιμάται πως «θα εξαρτηθεί κυρίως από την διάρκεια των ειδικών συνθηκών που αντιμετωπίζουμε, τα οικονομικά μέτρα στήριξης  και το χρονικό διάστημα επιστροφής στην κανονικότητα».

ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Post Top Ad

.............