Τα μέτρα διαχείρισης του φόρτου των τηλεπικοινωνιών, στη Βουλή με Ερώτηση του Χάρη Μαμουλάκη - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη, 2 Απριλίου 2020

Τα μέτρα διαχείρισης του φόρτου των τηλεπικοινωνιών, στη Βουλή με Ερώτηση του Χάρη Μαμουλάκη

Ερώτηση με θέμα «Μέτρα για την διαχείριση του φόρτου των δικτύων  τηλεπικοινωνιών εξαιτίας της επιδημίας του Covid-19» κατέθεσε ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης - την οποία συνυπογράφουν 42 ακόμα Βουλευτές - προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης.


Με αφορμή το γεγονός ότι όλο το βάρος της κοινωνικής ζωής και των καθημερινών προσωπικών επαφών των συμπολιτών μας, αλλά και το ότι μέρος της παραγωγικής δραστηριότητας στους κλάδους των υπηρεσιών ασκείται μέσω του διαδικτύου, ο βουλευτής θέτει τα εξής ερωτήματα:

Πόσο υπερφορτωμένα είναι τα δίκτυα τηλεπικοινωνιών της χώρας από την ημέρα επιβολής των περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας;
Σε ποια συγκεκριμένα μέτρα προτίθεται να προβεί η κυβέρνηση για να διασφαλίσει την επάρκεια του τηλεπικοινωνιακού δικτύου της χώρας όσο διαρκούν τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας;

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναγνωρίζοντας εγκαίρως τον κίνδυνο υπερφόρτωσης των δικτύων τηλεπικοινωνιών σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο, καθώς η μία μετά την άλλη οι ευρωπαϊκές χώρες επέβαλαν μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών, έχει ήδη προβεί σε σχετικές ενέργειες», επισημαίνει ο Χάρης Μαμουλάκης«Ως προς τη χώρα μας, η μεγέθυνση του φόρτου των τηλεπικοινωνιών της χώρας προκύπτει», εξηγεί ο βουλευτής, «και από την εμπροσθοβαρή υλοποίηση του δρομολογημένου από την προηγούμενη κυβέρνηση μέτρου της διεύρυνσης των ψηφιακών υπηρεσιών που παρέχονται από την κυβέρνηση με την ΠΝΠ που δημοσιεύτηκε στις 20 Μαρτίου. Παράλληλα, σήμερα πλέον, το σύνολο σχεδόν των εκπαιδευτικών υπηρεσιών στη χώρα, παρέχονται, όπου αυτό είναι δυνατόν, διαδικτυακά». Και καταλήγει ότι «παρόλο που από τα δημοσιεύματα και τα δελτία Τύπου του Υπουργείου προκύπτει ότι η ηγεσία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης έχει επίγνωση της υπερφόρτωσης, οι σχετικές ανακοινώσεις μεταφέρουν το βάρος της ευθύνης στους πολίτες. Συγκεκριμένα με Δ.Τ. του ο κ. Υπουργός συνιστούσε την «υπεύθυνη» χρήση του διαδικτύου από τους πολίτες κατά τις ώρες αιχμής (9:00-18:00) και «δημιουργική απασχόληση» για τις οικογένειες με μικρά παιδιά.
Από τις σχετικές ανακοινώσεις, ωστόσο, δεν προκύπτουν συγκεκριμένα μέτρα που να έχει πάρει η κυβέρνηση για την αποφυγή υπερφόρτωσης των δικτύων, με δεδομένο μάλιστα ότι, όσο θα διαρκούν τα έκτακτα μέτρα, το επίπεδο του ψηφιακού αλφαβητισμού θα αυξάνεται καθώς όλο και μεγαλύτερο μέρος των συμπολιτών μας θα χρησιμοποιεί ψηφιακές υπηρεσίες για την εργασία, την επικοινωνία και την ψυχαγωγία του».

Post Top Ad

.............