Ένας πρωτότυπος διωγμός της Εκκλησίας. Του Χαράλαμπου Παπαδόπουλου - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη, 28 Απριλίου 2020

Ένας πρωτότυπος διωγμός της Εκκλησίας. Του Χαράλαμπου Παπαδόπουλου

Χριστός Ανέστη ! Όλοι γνωρίζουμε τις τεράστιες αλλαγές που γίνονται όταν αλλάξει η κυβέρνηση στην Ελλάδα. Για παράδειγμα στην παιδεία όχι η κυβέρνηση ν’ αλλάξει αλλά και ο υπουργός ν’ αλλάξει έρχονται τα πάνω κάτω. Και είναι μια από τις βασικές αιτίες που δεν μπορεί να καρποφορήσει η παιδεία στην Ελλάδα. Το λογικό δεν θα ήταν ο κάθε υπουργός να συνεχίζει να κτίζει σε ότι καλό έκτισε ο προηγούμενος ; Δυστυχώς όμως στην Ελλάδα ούτε στο τι είναι καλό μπορούμε να συμφωνήσουμε. 
Ο Σταυρός του Κυρίου ενώνει την Εκκλησία Του
Πάντως μη στενοχωριέστε. Υπάρχει και κάτι που δεν αλλάζει όποια κυβέρνηση και να έχουμε. Είτε έχουμε κυβέρνηση δεξιά είτε κεντρώα είτε αριστερή ο πόλεμος ενάντια στην Ορθόδοξη Εκκλησία είναι δεδομένος. Διαφέρει μόνο το πόσο φανερά γίνεται ο πόλεμος. Πόλεμος με την ψήφιση αντίχριστων νόμων (νομιμοποίηση εκτρώσεων, αλλαγές φύλου στα 15, κίνητρα για διαζύγια …), πόλεμος με μαθήματα θρησκευτικών που είναι  «θρησκειολογικές σούπες» για να είναι σε σύγχυση τα ελληνόπουλα, πόλεμος και κοροϊδία της Ορθοδοξίας από τα ΜΜΕ με την στήριξη των κυβερνήσεων, πόλεμος για να διαφθαρεί το ήθος των Ελλήνων και πάει λέγοντας. 
Και τώρα με την αφορμή του κορονοϊού ο πόλεμος έγινε διωγμός. Ένας πρωτότυπος διωγμός. Με το που εμφανίστηκε η πανδημία η κυβέρνηση έβγαλε μια υπερβολικά αυστηρή εντολή. Απαγόρεψε την τέλεση οποιασδήποτε ακολουθίας στις Ορθόδοξες Εκκλησίες και τις επέτρεψε μόνο αν υπήρχε προβολή από την τηλεόραση. Μετά επέτρεψε να γίνονται οι ακολουθίες αλλά χωρίς τους πιστούς. Αυτό έγινε και όλη την Μεγάλη Εβδομάδα και την Ανάσταση και αυτό συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Η πρωτοτυπία είναι ότι δεν υπάρχει διωγμός των ιερέων, αλλά υπάρχει διωγμός των πιστών. 
Και το ερώτημα είναι δεν υπήρχε καλύτερη λύση ; Αν η κυβέρνηση είχε σεβασμό προς το πλήθος των πιστών που θέλουν να λατρεύουν τον Θεό μέσα στους Ιερούς Ναούς ήταν αδύνατο με την συνεργασία της Ιεραρχίας να βρεθεί κάποια λύση όπως στα super markets , στα μανάβικα και στα άλλα καταστήματα, με τις κατάλληλες αποστάσεις, με αντισηπτικά, μάσκες, γάντια και ότι άλλο έκριναν οι αρμόδιοι της υγείας ; Σε χώρες του εξωτερικού όπως στην Γεωργία βλέπουμε ότι στέκονται οι πιστοί και έξω από τον Ναό σε κατάλληλες αποστάσεις μεταξύ τους και παρακολουθούν από τα μεγάφωνα.   

Και με την Θεία Κοινωνία τι διασυρμός έγινε ! Λέει ο Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος στην επιστολή του (υπάρχει στο διαδίκτυο) προς την Υπουργό κ. Κεραμέως :  «Ασκήθηκε τεράστια πίεση στο ζήτημα της θείας κοινωνίας, το οποίο για την δογματική μας παράδοση είναι σωστικό και υποχρεωτικό για όσους θέλουν να είναι πιστοί, και αυτή η πίεση δεν έτυχε, τουλάχιστον όσο έχω παρακολουθήσει, ουδέποτε της αποδοκιμασίας της ελληνικής κυβερνήσεως και πάντως όχι από εσάς, ως καθ’ ύλην αρμόδια για τα θέματα των θρησκευμάτων. Δεν αντιληφθήκατε, δεν υπολογίσατε τον διχασμό ανάμεσα στον λαό μας ; Δεν αισθανθήκατε ότι αφήνοντας τους πιστούς χριστιανούς ανυπεράσπιστους στο bullying ουσιαστικά το οποίο υπέστησαν διότι ήθελαν να κοινωνούν, τους οδηγήσατε σε μια μορφή κοινωνικής περιθωριοποίησης». 
Αυτός είναι ο σεβασμός προς την Ορθόδοξη Εκκλησία; Δεν γνωρίζει η ελληνική κυβέρνηση ότι Ορθόδοξη Εκκλησία και Ελληνισμός έχουν γίνει ένα εδώ και δυο χιλιάδες χρόνια ; Για πεντακόσια χρόνια ο Ελληνισμός δεν είχε κράτος, αλλά είχε την Ορθόδοξη Εκκλησία. 
Μερικοί επιστήμονες δήλωναν στα ΜΜΕ ότι δεν μπορεί να εξηγήσει η επιστήμη πως γίνεται να μην μεταδίδεται ο κορονοϊός με την Θεία Κοινωνία. Γιατί, τι μπορεί να εξηγήσει η επιστήμη από τα θαυμαστά της Πίστης μας ; Μπορεί να εξηγήσει πως γίνεται το νερό-αγιασμός να μην αλλοιώνεται κι ας έχουν περάσει πεντακόσια χρόνια ; Μπορεί να εξηγήσει το θαύμα του Αγίου Φωτός κάθε χρόνο στα Ιεροσόλυμα ; Ως επιστήμονας των Φυσικών Επιστημών μπορώ να δηλώσω ότι και από αυτά που εξηγεί η επιστήμη για τίποτα δεν είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι είναι σωστή η εξήγηση.
Σε πανδημίες ο Ελληνισμός στην Εκκλησία έτρεχε. Αντί να κλειδώσουν τις Εκκλησίες έβγαζαν έξω τους σταυρούς, τις εικόνες, τα λάβαρα και έκαμναν λιτανείες. Και βλέποντας ο Θεός την μετάνοια του λαού και ακούγοντας τις ικεσίες του έπαιρνε σε πάμπολλες περιπτώσεις το θανατηφόρο κακό. Ναι, αλλά τότε ο λαός μετανοούσε. Δέστε στο youtube το μήνυμα που απευθύνει στους Έλληνες ο αγιώτατος π. Παρθένιος, ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Παύλου στο Άγιο Όρος. Καλά τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση λέει, αλλά δεν επαρκούν γιατί είναι ανθρώπινα. Πρέπει να είναι ανοικτές οι εκκλησίες για να επιστρατευθούν τα μέτρα του Θεού.   
Μου περνά από το νου μια βλάσφημη σκέψη αλλά θα την πω. Όπως οι Ρωμαίοι στρατιώτες έδωσαν στον Χριστό να πιει «εσμυρνισμένον οίνον» για να μην καταλάβει πολύ τους πόνους της Σταύρωσης, αλλά ο Χριστός αρνήθηκε να πιει, έτσι και η ελληνική κυβέρνηση με την συμφωνία των Ιεραρχών επέτρεψε οι πιστοί να βλέπουμε από τις οθόνες τις ακολουθίες και δεν βρήκαν κάποιο τρόπο να συμμετέχουμε και οι πιστοί. Ο λαός του Θεού περιμένει από τους Ιεράρχες να αναλάβουν τις ευθύνες τους όπως έκανε ο Σεβασμιώτατος Κερκύρας, γιατί από τις οθόνες δεν μπορούμε να εξομολογηθούμε, να κοινωνήσουμε, να πάρουμε αντίδωρο, να αγιαστούμε.
Ο Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος επισκέφθηκε τον παπά Εφραίμ στην Αριζόνα τον Νοέμβριο του 2019 δηλαδή ένα μήνα πριν πεθάνει και του είπε : «Μετά που θα πεθάνω θα έρθουν πολλά δεινά στην Ελλάδα». Άρα πρέπει οι Έλληνες να μετανοήσουμε, να ξεκολλήσουμε από την παγίδα με τις οθόνες και να γονατίσουμε μπροστά στον Θεό για να μας συγχωρέσει ο Θεός, όπως συγχώρεσε κάποτε και τα εκατομμύρια των Νινευϊτών που είχαν ειλικρινά μετανοήσει. Αμήν

του Χαράλαμπου Παπαδόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............