Ακολουθώντας πιστά τα μέτρα του ΕΟΔΥ και της Κυβέρνησης, τα Παιδικά Χωριά SOS «μένουν σπίτι» - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com

Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020

Ακολουθώντας πιστά τα μέτρα του ΕΟΔΥ και της Κυβέρνησης, τα Παιδικά Χωριά SOS «μένουν σπίτι»


Ακολουθώντας πιστά τα μέτρα του ΕΟΔΥ και της Κυβέρνησης, τα Παιδικά Χωριά SOS «μένουν σπίτι», με γνώμονα την ασφάλειαΜε επίκεντρο τα παιδιά που προστατεύουν, τις οικογένειες που στηρίζουν, αλλά και εκείνες που χρειάζονται στήριξη λόγω των συνθηκών, τα Παιδικά Χωριά SOS αξιοποιούν στο μέγιστο βαθμό τη δύναμη της τεχνολογίας συνεχίζοντας να βρίσκονται δίπλα σε εκείνους που έχουν ανάγκη.

Οι στιγμές που ζούμε είναι πρωτόγνωρες και εξαιρετικά δύσκολες για όλους. Σε αυτές τις στιγμές τα Παιδικά Χωριά SOS συνεχίζουν να βρίσκονται δίπλα στα παιδιά και τις οικογένειες που έχουν ανάγκη, τώρα περισσότερο από ποτέ, πιστοί στο όραμα και τις αξίες τους.
Τηρώντας όλα τα μέτρα πρόληψης για τη δημόσια υγεία έτσι ώστε να είναι ασφαλή τόσο τα παιδιά όσο και το προσωπικό φροντίδας στα Παιδικά Χωριά SOS, τις Στέγες Νέων και τον Ξενώνα Βρεφών SOS, μένουμε μέσα, ακολουθώντας κατά γράμμα τις οδηγίες για την προσωπική υγιεινή και την καθαριότητα των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων. Δημιουργούμε οικογένειες για παιδιά σε ανάγκη, έχοντας πάντα ως κύριο μέλημά μας την υγεία τους, σωματική και ψυχική, σε ένα περιβάλλον φροντίδας και αγάπης. 


Γι’αυτό λοιπόν, προχωρήσαμε στις παρακάτω ενέργειες:
· Οι βάρδιες του προσωπικού φροντίδας (Μητέρες, Θείες SOS, παιδαγωγοί) είναι ευέλικτες κι έχουν προσαρμοστεί έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι μετακινήσεις από και προς τις δομές μας
· Η είσοδος στα Χωριά απαγορεύεται παρά μόνο για τις άκρως απαραίτητες ανάγκες τροφοδοσίας
· Τα παιδιά είναι ενήμερα και ακολουθούν ευλαβικά τους βασικούς κανόνες προσωπικής υγιεινής
· Είμαστε δίπλα στα παιδιά, ακούμε τους προβληματισμούς τους και φροντίζουμε να δημιουργούμε ένα περιβάλλον ασφάλειας. Φροντίζουμε τα παιδιά να περνούν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους και παράλληλα διασφαλίζουμε ότι διατηρούν επαφή με τα μαθήματά τους αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας.

Εξ αποστάσεως Υποστήριξη σε παιδιά και οικογένειες
Με κύριο γνώμονα την εφαρμογή όλων των απαραίτητων μέτρων πρόληψης για τη δημόσια υγεία, το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας και το Κέντρο Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης των Παιδικών Χωριών SOS συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αδιάλειπτα, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία, προκειμένου να διατηρήσουν την επαφή με τα παιδιά και τις οικογένειες που στηρίζουν σε συστηματική βάση, αλλά και εκείνες που χρειάζονται στήριξη λόγω των συνθηκών, παρέχοντας εξ αποστάσεως υπηρεσίες.
Με βασικό «όπλο» την τεχνολογία, ένα μεγάλο μέρος των υπηρεσιών πραγματοποιείται τηλεφωνικά, με Skype, Viber ή οτιδήποτε εξυπηρετεί καλύτερα τους επωφελούμενους.

Συνεδρίες συμβουλευτικής, λογοθεραπεία, συνεδρίες ειδικής αγωγής συνεχίζουν να διεξάγονται κανονικά, όμως εξ αποστάσεως, καθώς και ομαδικές ψυχοπαιδαγωγικές δραστηριότητες μέσω Skype. Για κάθε νέα δράση τα Κέντρα θα ενημερώνουν το κοινό μέσω της σελίδας τους στο Facebook.Για την τηλεφωνική εξυπηρέτηση βρείτε εδώ τα τηλέφωνα επικοινωνίας.

Με την ευχή η περιπέτεια να λάβει γρήγορα τέλος με τις μικρότερες δυνατές απώλειες, τα Παιδικά Χωριά SOS δεσμεύονται να συνεχίσουν να βρίσκονται κοντά στις ευπαθείς ομάδες για όσο χρονικό διάστημα και με όποιο τρόπο χρειαστεί.


Λίγα λόγια για το έργο των Παιδικών Χωριών SOS
Τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος είναι μέλος του SOS Children’s Villages International, που δραστηριοποιείται σε 136 χώρες. Στην Ελλάδα, τα Παιδικά Χωριά SOS είναι ειδικά αναγνωρισμένο Φιλανθρωπικό Σωματείο, που ιδρύθηκε το 1975, με σκοπό την προστασία παιδιών που έχουν χάσει ή κινδυνεύουν να χάσουν τη φροντίδα των βιολογικών γονιών τους. Έχοντας ως στόχο κάθε παιδί να μεγαλώνει σε μια οικογένεια, τα Παιδικά Χωριά SOS λειτουργούν τα εξής προγράμματα: • Παιδικά Χωριά SOS στη Βάρη, το Πλαγιάρι στη Θεσσαλονίκη, την Αλεξανδρούπολη και το Ηράκλειο • Στέγες Νέων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη • Ξενώνας Bρεφών SOS στην Αθήνα • Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας στην Αθήνα, το Ηράκλειο, τη Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, την Καλαμάτα, την Κομοτηνή, την Πάτρα, τον Πειραιά και τις Σάπες Ροδόπης • Κέντρα Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης στην Αθήνα, το Ηράκλειο, τη Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, την Καλαμάτα και την Πάτρα.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε:
The Kompany | Βάσω Τόση | mob: 6944 783945 | email: vaso.tosi@thekompany.gr The Kompany | Ιωάννα Παχούλη | mob: 6946 818061 | email: ioanna.pachouli@thekompany.gr

Ακολουθώντας πιστά τα μέτρα του ΕΟΔΥ και της Κυβέρνησης, τα Παιδικά Χωριά SOS «μένουν σπίτι»
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Post Top Ad

.............