Ξεκίνησαν οι εργασίες απολύμανσης δημοσίων χώρων από τον Δήμο Χανίων - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ένας κύκλος κλείνει και ένας νέος ξεκινά.

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com

Σάββατο, 21 Μαρτίου 2020

Ξεκίνησαν οι εργασίες απολύμανσης δημοσίων χώρων από τον Δήμο Χανίων
Ως μέτρο πρόληψης ενάντια στον κορωνοϊό και για την προφύλαξη της δημόσιας υγείας, ο Δήμος Χανίων ξεκίνησε τις απολυμάνσεις των δημόσιων χώρων και κτιρίων του Δήμου Χανίων, από χθες Παρασκευή, 20/03/2020.


Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης μετά το πέρας της απολύμανσης στο κτίριο της Δημοτικής Αγοράς και τους γύρω χώρους δήλωσε τα εξής: «Συνεχίζουμε σήμερα μια μεγάλη προσπάθεια απολύμανσης σε ανοιχτούς χώρους του Δήμου Χανίων. Έχουμε ξεκινήσει ήδη από χθες, με προτεραιότητα στο χώρο των εγκαταστάσεων καθαριότητας, όπου δίνουμε μάχη για να μπορέσει να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία τους.» ενώ τόνισε πως «Από σήμερα, καθημερινά θα υπάρχουν απολυμάνσεις σε πλατείες, κεντρικούς δρόμους, πεζοδρόμια, παγκάκια, στάσεις λεωφορείων και όπου αλλού κριθεί απαραίτητο».


Το πρόγραμμα των συνεργείων του Δήμου εκτός από την απολύμανση με χλώριο του κτιρίου της Δημοτικής Αγοράς περιελάμβανε και την απολύμανση της πλατείας Μαρκοπούλου, της πλατείας 1866, της πλατείας Μάχης της Κρήτης (Κοτζάμπασης), των οδών Τσουδερών, Κριάρη, Κόρακα και Καραϊσκάκη και όλων των κεντρικών οδών των Χανίων, της περιοχής της Παλιάς Πόλης αλλά και των περιαστικών περιοχών των Χανίων. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε και η απολύμανση των κάδων απορριμμάτων (πράσινων κάδων) στις προαναφερθείσες περιοχές ενώ προγραμματισμένη είναι και η απολύμανση και των απορριμματοφόρων των συνεργείων καθαριότητας του Δήμου Χανίων.


«Όσο εμείς ως Δήμος θα φροντίζουμε να μειώσουμε τις πιθανότητες εξάπλωσης του κορωνοϊού τόσο και ο κάθε πολίτης από την πλευρά του θα πρέπει να μείνει σπίτι και να μειώσει τις μετακινήσεις του στις απολύτως απαραίτητες» τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων.


Οι απολυμάνσεις με χλώριο που πραγματοποιούνται καθημερινά όποτε και όπου κριθεί απαραίτητο, εφαρμόζονται με πιστοποιημένα και εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ φαρμακευτικά προϊόντα. Σκοπός της δημοτικής αρχής είναι αυτά τα μέτρα να καθιερωθούν και να συνεχιστούν σε συστηματική βάση και μετά το πέρας της απειλής του κορωνοϊού.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Post Top Ad

.............