Κρητική πορτοκαλόπιτα χωρίς φύλλο - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com

Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2020

Κρητική πορτοκαλόπιτα χωρίς φύλλο

Ένα απλό, γρήγορο στην παρασκευή και νόστιμο παραδοσιακό γλυκό της Κρήτης. Γεμάτο ευωδιά. 

Υλικά :

3 ποτήρια αλεύρι 
2 ποτήρια ζάχαρη 
1 ποτήρι ελαιόλαδο 
2 ποτήρια χυμό πορτοκάλι 
1/2 φλιτζανάκι κονιάκ 
ξύσμα από ένα λεμόνι 
ξύσμα από 2 πορτοκάλια 
1 κ.γ. σόδα 
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 
1/2 κ.γ. κανέλα 
1/4 κ.γ. γαρύφαλλο


Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε το μπέικιν με το αλεύρι. Χτυπάμε το λαδί με τη ζάχαρη. Ρίχνουμε τα ξύσματα, το κονιάκ, την κανέλα και το γαρύφαλλο μέσα στο μείγμα του λαδιού. Ανακατεύουμε λίγο. Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και το ρίχνουμε κι αυτό μέσα. Στο τέλος βάζουμε σιγά, σιγά και το αλεύρι και ανακατεύουμε να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός τον οποίο αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.






ΠΗΓΗ: http://www.yumyum.gr/
             www.mygreekdish.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Post Top Ad

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ ΣΑΣ