Εκδήλωση για την Επανάσταση του Ακρωτηρίου - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ένας κύκλος κλείνει και ένας νέος ξεκινά.

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com

Σάββατο, 8 Φεβρουαρίου 2020

Εκδήλωση για την Επανάσταση του Ακρωτηρίου

Εκδήλωση μνήμης με την ευκαιρία της επετείου του βομβαρδισμού του Επαναστατικού Στρατοπέδου του Ακρωτηρίου, διοργανώνουν η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων, το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», η Δημοτική Ενότητα Ακρωτηρίου και οι Πολιτιστικοί Φορείς Ακρωτηρίου, την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου στις 11.30 π.μ,, στο Ακρωτήρι Χανίων.

Οπως ανακοινώθηκε από το Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών και Μελετών: “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος”:
Το Α΄ μέρος της εκδήλωσης περιλαμβάνει: επιμνημόσυνη δέηση, προσκλητήριο πεσόντων, κατάθεση στεφάνων, ενός λεπτού σιγή και ανάκρουση του Ύμνου της Κρήτης και του Εθνικού Ύμνου.
Στο Β΄ μέρος κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Κωνσταντίνος Φουρναράκης, Φιλόλογος, Αρχειονόμος Ιστορικού Αρχείου Κρήτης. Χαιρετισμούς θα απευθύνουν οι οργανωτές, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης, ριζίτικο από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χορδακίου «Η Σκλόκα» και κρητικούς χορούς από τον Λαογραφικό Χορευτικό Σύλλογο «Καγιαλές». Σε περίπτωση κακοκαιρίας το Β’ μέρος θα πραγματοποιηθεί στο Λύκειο Ακρωτηρίου, πρώην Πολυκλαδικό.


Από το 2014, έπειτα από αίτημα όλων των πολιτιστικών φορέων Ακρωτηρίου, η εκδήλωση για την επανάσταση του 1897 πραγματοποιείται εναλλάξ ανά έτος στο άγαλμα του Καγιαλέ και στον Άγιο Χριστοφόρο (Τράφος) όπου υπάρχουν βράχοι – μνημεία των πεσόντων.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Post Top Ad

.............