Οδική σύνδεση του Οροπεδίου Λασιθίου με το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2020

Οδική σύνδεση του Οροπεδίου Λασιθίου με το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι

Σε συνάντηση που είχε ο Αντιδήμαρχος Υποδομών, Ανάπτυξης και Προγραμματισμού του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου με τον Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου, Γιάννη Γουλιδάκη, συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τον Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου σχετικά με τις υποδομές και την ανάπτυξη της περιοχής, αντικείμενα που ανήκουν πλέον στις αρμοδιότητες του Αντιδημάρχου.
Μεταξύ πολλών θεμάτων που συζητήθηκαν κατά την πολύωρη σύσκεψη με τον Αντιπεριφερειάρχη, στο τραπέζι των συζητήσεων ετέθη πρωτίστως το θέμα της οδικής σύνδεσης του νέου αεροδρομίου Καστελίου με το οροπέδιο Λασιθίου, θέμα ιδιαίτερα μείζον. Αποφασίστηκε μεταξύ των δύο παραγόντων ότι ,από την περιοχή Τσούλη μνήμα έως και τη γέφυρα στον οικισμό Κάτω Μετόχι (δηλαδή εντός διοικητικών ορίων της περιφερειακής ενότητας Λασιθίου) θα εγγραφεί άμεσα στον προϋπολογισμό της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου το ποσό των 400.000 ευρώ περίπου με τίτλο "Βελτίωση δρόμου και κατασκευή τεχνικών από Τσούλη μνήμα έως Χώνος Κάτω Μετοχίου".
Αντίστοιχο έργο από Κασταμονίτσα έως τα σύνορα του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου (θέση Τσούλη μνήμα) ύψους 700.000€, έχει ενταχθεί ήδη από τον Μάρτιο του 2019, από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου. 
Επίσης, αποφασίστηκε η εκπόνηση μελέτης για την κατασκευή συρματοκυβωτίων στον ποταμό Χαυγά ,μήκους ενός χιλιομέτρου στο ύψος του χωριού Μαρμακέτω με Τζερμιάδων, προκειμένου να ασφαλιστούν τα πρανή του ποταμού και να μην δημιουργούνται πλημμυρικά φαινόμενα.

ΠΗΓΗ

Post Top Ad

.............