Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου 2020

Το Ιτζεδίν πέφτει – ο Δήμος αδιαφορεί


Μια ακόμη κατάρρευση μέρους του τείχους του Ιτζεδίν έρχεται να ολοκληρώσει την εικόνα της απόλυτης εγκατάλειψης του ιστορικού μνημείου της επαρχίας Αποκορώνου, αρμοδιότητας πλέον του Δήμου Χανίων.
Η εικόνα που αποτύπωσε ο φωτογραφικός φακός της Ειρήνης Καλαϊτζάκη είναι χαρακτηριστική, με το μέσο τείχος να έχει καταρρεύσει προς της δυτική πλευρά του φρουρίου.


Υπενθυμίζεται ότι τμήμα του τοίχου που διαχωρίζει την εξωτερική αυλή της φυλακής του Ιτζεδίν με τον βόρειο προμαχώνα κατέρρευσε τον Μάρτιο του 2019, ενώ τον Σεπτέμβριο σειρά είχε ο εξωτερικός τοίχος της φυλακής που που κατέρρευσε σε ένα σημείο του κοντά στην είσοδo.
Στα τέλη Ιανουαρίου, είχε διαπιστωθεί επίσης ότι προς τον βόρειο προμαχώνα, υπάρχουν εκτεταμένες φθορές σε μεταγενέστερες κατασκευές που υποστήριζαν τις θέσεις κανονιών.

Κι ενώ οι παρεμβάσεις των τελευταίων ημερών από τον βουλευτή Ηρακλείου του ΚΚΕ Μανώλη Συντυχάκη και τον δήμαρχο Αποκορώνου Χαράλαμπο Κουκιανάκη, “άνοιξαν τον δρόμο” της παραχώρησης του μνημείου στην τοπική κοινωνία, ο Δήμος Χανίων ακόμα δεν έχει κινητοποιηθεί έμπρακτα, ζητώντας την παραχώρηση του μνημείου!

πηγη ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Η υπηρεσία RevitUp ταξιδεύει - Στον Όμιλο Hines 3 ξενοδοχεία - Πρωταθλητής της TUI το Anemos Luxury Η υπηρεσία RevitUp ταξιδεύει στη συνάντηση της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής Στον αμερικανικό Όμιλο Hines 3 ξενοδοχεία της Κρήτης Πρωταθλητής της TUI το Anemos Luxury Grand Resort

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ