Μονάδα συλλογής και επεξεργασίας αστικών λυμάτων αποκτάει η περιοχή του Μαραθίου, στα Χανιά - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ένας κύκλος κλείνει και ένας νέος ξεκινά.

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com

Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2020

Μονάδα συλλογής και επεξεργασίας αστικών λυμάτων αποκτάει η περιοχή του Μαραθίου, στα Χανιά

Μονάδα συλλογής, επεξεργασίας και διάθεσης αστικών λυμάτων αποκτάει η περιοχή του Μαραθίου της Δημοτικής Ενότητας Ακρωτηρίου Χανίων. Όπως ανακοίνωσε σήμερα η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων (ΔΕΥΑΧ), το έργο, προϋπολογισμού 2,4 εκατομμυρίων ευρώ, εντάχθηκε με απόφαση του περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη, στον Άξονα Προτεραιότητας «Βιώσιμη Ανάπτυξη με αναβάθμιση του περιβάλλοντος και αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην Κρήτη» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κρήτη 2014-2020», που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

     Η διάρκεια υλοποίησης του έργου ορίστηκε στους 18 μήνες από την ημέρα της υπογραφής της σύμβασης για την κατασκευή του.
     Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΥΑΧ, «η περιοχή του Μαραθίου και του Λουτρακίου είναι γνωστή κυρίως για τις πάντα υπήνεμες και βραβευμένες με Γαλάζια Σημαία παραλίες της, που προσελκύουν αρκετούς κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, επισκέπτες και τουρίστες. Η περιοχή εμφανίζει, επίσης, ιδιαίτερο αρχαιολογικό ενδιαφέρον, με σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα και μεγάλο τμήμα της έχει κηρυχθεί ως αρχαιολογικός χώρος. Με δεδομένη και την προβλεπόμενη περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής, η υλοποίηση του έργου θα επιλύσει την παρούσα έλλειψη υποδομών διαχείρισης των παραγόμενων λυμάτων από τις δραστηριότητες της περιοχής, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν δίκτυα αποχέτευσης και τα λύματα καταλήγουν κυρίως σε απορροφητικούς βόθρους».
     Στο συγκεκριμένο έργο περιλαμβάνονται, ακόμη, τα υποέργα που αφορούν τις συνδέσεις με το δίκτυο της ΔΕΔΗΕ, καθώς και οι απαραίτητες αρχαιολογικές έρευνες και εργασίες.
ΠΗΓΗ ΑΠΕ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Post Top Ad

.............