Ολοκληρώθηκε το συνέδριο Ορεινές περιοχές των μεγάλων μεσογειακών νήσων - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάββατο, 1 Φεβρουαρίου 2020

Ολοκληρώθηκε το συνέδριο Ορεινές περιοχές των μεγάλων μεσογειακών νήσων


Από 28 έως 30 Ιανουαρίου 2020 διεξήχθη στην Κύπρο το Ευρωπαϊκό Συνέδριο: «Ορεινές περιοχές των μεγάλων μεσογειακών νήσων: ευρωπαϊκές προκλήσεις, εθνικές και περιφερειακές πολιτικές και τοπικοί μηχανισμοί». Οργανωτές του συνεδρίου η Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας και το Γραφείο Επιτρόπου Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων.

Η συμμετοχή είκοσι και πλέον ευρωπαϊκών φορέων και τριανταπέντε εγκεκριμένων ερευνητών, πανεπιστημιακών, αποτυπώνει τη σημασία του Συνεδρίου και την προσδοκία των οργανωτών για ολιστική προσέγγιση των ζητημάτων που απασχολούν τις ορεινές περιοχές των μεγάλων νησιών της Μεσογείου.


Σημαντική η παρουσία εκ μέρους των εισηγητών του πρώην Υπουργού Γεωργίας της Γαλλίας, Rene Souchon, εμπνευστή και θεμελιωτή του νόμου για τις ορεινές περιοχές της Γαλλίας.


Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης επί ευρωπαϊκών θεμάτων κος Αλεξάκης Γιώργος, και το Δήμο Κανδάνου και Σελίνου, ο Δήμαρχος Περράκης Αντώνης.
Ο Δήμαρχος Σητείας Ζερβάκης Γιώργος, προσκλήθηκε από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, και στην εισήγηση- τοποθέτησή του, αναφέρθηκε στο μέλλον των ορεινών όγκων της Κρήτης.


Τα πορίσματα και συμπεράσματα του συνεδρίου καταγράφηκαν και υπογράφηκαν από τους συνέδρους και εστιάζουν στην ανάγκη για δημιουργία εθνικών και περιφερειακών πολιτικών και συγκεκριμένων πρακτικών τονίζοντας την σπουδαιότητα των ολοκληρωμένων εδαφικών προσεγγίσεων για τις περιοχές με γεωγραφικές ιδιαιτερότητες όπως είναι οι νησιωτικές ορεινές περιοχές.

Τα πρακτικά θα κατατεθούν σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες των κεντρικών κυβερνήσεων, καθώς και τους άμεσα εμπλεκόμενους φορείς και οργανισμούς.
Ελπίδα όλων η ενσωμάτωση έστω και μέρους των προτάσεων, στους σχεδιασμούς των κυβερνήσεων τις επόμενες δεκαετίες.

Post Top Ad

.............