«Συντονιστής Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος που θα εποπτεύει την Κρήτη» - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com

Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2020

«Συντονιστής Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος που θα εποπτεύει την Κρήτη»

Με αφορμή την κατάθεση και συζήτηση του Νομοσχεδίου «Εθνικός Μηχανισμός Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων, αναδιάρθρωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, αναβάθμιση συστήματος εθελοντισμού πολιτικής προστασίας, αναδιοργάνωση του Πυροσβεστικού Σώματος και άλλες διατάξεις» επισημαίνουμε τα παρακάτω :

Αποτέλεσμα εικόνας για «Συντονιστής Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος που θα εποπτεύει την Κρήτη»"

Η εμπειρία καταστροφών και τραγωδιών στη χώρα μας από διάφορους κινδύνους, αναδεικνύει την ανάγκη συγκρότησης Εθνικού Μηχανισμού που να απαντά στο έλλειμμα συντονισμού, ανάληψης ευθύνης και αποτελεσματικής διαχείρισης.
Παράλληλα, η κλιματική αλλαγή αναδεικνύει νέους κινδύνους και πολλαπλασιάζει την καταστροφικότητα τους.
Η θωράκιση όλης της χώρας από κινδύνους και απειλές προϋποθέτει συνεκτικό σχέδιο δράσης, σύγχρονη και αποτελεσματική διοίκηση και εθνικό μηχανισμό με αποκεντρωμένες και άρτια οργανωμένες δομές στην Περιφέρεια.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ (Π.Ε.Δ) ΚΡΗΤΗΣ Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 22 & Σκουλάδων Ηράκλειο ΤΚ 71 202, Τ.Θ.: 1906 Τηλ.: 2810 286727, 28310/54771- 58504, Fax: 28310 – 54771 Email: tedkr@otenet.gr pedkritis1@gmail.com Ηράκλειο, 04 Φεβρουαρίου 2020 Αρ. Πρωτ: 134 ΠΡΟΣ: 1) Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κο Χρυσοχοίδη Μιχάλη Κανελλοπούλου 4, 7ος όροφος , ΤΚ 10177, Αθήνα Κοιν: 1) Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κο Χαρδαλιά Νικόλαο 2) Βουλευτές Κρήτης 3) Περιφερειάρχη Κρήτης 4) Δήμαρχοι Κρήτης


Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι στα έξι Περιφερειακά συντονιστικά κέντρα που δημιουργήθηκαν για το σκοπό αυτό δεν συμπεριλαμβάνεται η Κρήτη.
Και επιπλέον η Κρήτη υπάγεται στο κέντρο συντονισμού ΣΑΜΟΥ.
Ο σχεδιασμός αυτός αντιβαίνει βασικές επιχειρησιακές αρχές, καθώς :
· Η επιχειρησιακή επικινδυνότητα της Κρήτης είναι πασιφανής, καθώς βρίσκεται στο νοτιότερο σημείο της Ευρώπης, κοντά στη θερμή ζώνη της Αφρικής, σε συνδυασμό με το ανάγλυφο της περιοχής, τους ανέμους και τη βλάστηση που αυξάνουν τοhwν βαθμό επικινδυνότητας.
· Περιοχές όπως η Π.Ε. Χανίων ανήκουν στην κατηγορία επικινδυνότητας Α. Επίσης, δεκάδες περιοχές της Κρήτης έχουν ενταχθεί στο σχέδιο Natura.
· Επιπλέον η επικινδυνότητα της Κρήτης επιβαρύνεται και από τις αγροκαλλιέργειες, τον αγροτουρισμό, τις ξενοδοχειακές μονάδες και τουριστικές δραστηριότητες και από τις επιπτώσεις παραμονής άνω των 6 εκ. τουριστών το χρόνο.
Είναι λοιπόν αναγκαίο για τη θωράκιση της Κρήτης και την ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών να αλλάξει ο σχεδιασμός και να δημιουργηθεί Περιφερειακό Κέντρο συντονισμού στην Κρήτη.Με Εκτίμηση


Γιάννης Κουράκης
Πρόεδρος Π.Ε.Δ Κρήτης
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Post Top Ad

.............