Με νέα σύνθεση η Επιτροπή Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας του Δήμου Ηρακλείου – ,Συνεδρίασε στη Λότζια - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com

Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2020

Με νέα σύνθεση η Επιτροπή Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας του Δήμου Ηρακλείου – ,Συνεδρίασε στη Λότζια

Με νέα σύνθεση συνεδρίασε σήμερα, Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020, στην αίθουσα «Ελ. Βενιζέλος» στη Λότζια, η Επιτροπή Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας του Δήμου Ηρακλείου.Στην επιτροπή, που συνεδρίασε υπό την προεδρεία του Εντεταλμένου Συμβούλου Τουρισμού Χρήστου Κώνστα, συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι Παιδείας Νίκος Αγγελάκης, Προγραμματισμού Γιώργος Σισαμάκης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Μαρίνος Παττακός καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου Ηρακλείου. Επίσης συμμετείχαν εκπρόσωποι των Δημοτικών Παρατάξεων, της Περιφέρειας Κρήτης, του Υπουργείου Τουρισμού, του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, του ΤΕΕ/ΤΑΚ, του ΓΕΩΤΕΕ, της Εφορίας Αρχαιοτήτων, της Υπηρεσίας Νεοτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων, του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, του Αναπτυξιακού Συλλόγου Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης, ο Κεντρικός Αερολιμενάρχης Ηρακλείου, ακόμα εκπρόσωπος της Τουριστικής Αστυνομίας, του Κεντρικού Λιμεναρχείου, του Πανεπιστημίου Κρήτης, του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, του ΙΤΕ, του Τεχνολογικού Πάρκου, του Εμπορικού Συλλόγου, του Συνδέσμου Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης, της ΟΕΒΕΝΗ, της Ένωσης «Η φιλοξενία», του Σωματείου Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης και Σαντορίνης, των ξενοδόχων, των διευθυντών ξενοδοχείων, των ξενοδοχοϋπαλλήλων, του ΕΚΗ, του ΟΛΗ, των Μινωικών Γραμμών, της Aegean, του Αστικού και Υπεραστικού ΚΤΕΛ και οι εθελοντές του Δήμου Ηρακλείου.


Στο πλαίσιο της συνεδρίασης τέθηκε το πλαίσιο λειτουργίας αλλά και οι προτεραιότητες της νέας περιόδου. Οι φορείς που συμμετείχαν έθεσαν πρακτικά θέματα και ζητήματα ενόψει της τουριστικής περιόδου ενώ άκουσαν με μεγάλη προσοχή τα στοιχεία της τουριστικής στρατηγική του Δήμου Ηρακλείου.
Ο εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού Χρήστος Κώνστας αναφέρθηκε εκτενώς στον Δήμο Ηρακλείου και στην τουριστική στρατηγική και στις συμμαχίες για τον προορισμό «Ηράκλειο».

Αναλυτικότερα επεσήμανε ότι «Στον τομέα του τουρισμού μόνο με συνέργειες το Ηράκλειο θα καταφέρει να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Συνεργασίες και σύνθεση δυνάμεων, τόσο εντός του Δήμου Ηρακλείου, όσο και εκτός, θα δώσουν ώθηση προς τα μπρος. Ωστόσο όλα τούτα ως προϋπόθεση έχουν και τα θέματα ολιστικής βιώσιμης ανάπτυξης και διαχείρισης προορισμών. 


Ο Δήμος μπορεί να έχει την κύρια ευθύνη, ωστόσο οφείλουμε όλοι να είμαστε συμμέτοχοι και συνυπεύθυνοι σε αυτήν και σε κάθε προσπάθεια με ενεργό συμμετοχή, προτάσεις, παρατηρήσεις και ιδέες. Αυτός θα είναι και ο ρόλος της επιτροπής».
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Post Top Ad

.............