Θα συνεχίσει η Κυβέρνηση την καταβολή του ειδικού βοηθήματος επανασύνδεσης ηλεκτρικού ρεύματος κύριας κατοικία για τις ευάλωτες ομάδες; - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ένας κύκλος κλείνει και ένας νέος ξεκινά.

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com

Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2020

Θα συνεχίσει η Κυβέρνηση την καταβολή του ειδικού βοηθήματος επανασύνδεσης ηλεκτρικού ρεύματος κύριας κατοικία για τις ευάλωτες ομάδες;

Με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή 28 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αναδεικνύεται το ζήτημα της συνέχισης ή όχι του ειδικού βοηθήματος επανασύνδεσης ρεύματος κύριας κατοικίας για ευάλωτες οικονομικά ομάδες του πληθυσμού, που τα χρόνια της κρίσης υπέστησαν πλήρη οικονομική αφαίμαξη των εισοδημάτων τους.


Ένα μέτρο που καθιερώθηκε από την προηγούμενη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπου με συγκεκριμένα κριτήρια, αρμόδιες επιτροπές που συνέστησαν οι Δήμοι της χώρας συνέλεγαν τις σχετικές αιτήσεις με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, τα οποία απέστελλαν στη ΔΕΔΔΗΕ για να καταβληθεί το αντίστοιχο ποσό στον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας.


«Η πολιτεία οφείλει να στηρίζει τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, στο πλαίσιο μιας κοινωνικής πολιτικής αλληλεγγύης και ανθρωπισμού» αναφέρει σε δήλωσή του ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Το συγκεκριμένο μέτρο της προηγούμενης Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε λύση στο αδιέξοδο που βρέθηκαν 6500 περίπου νοικοκυριά καταβάλλοντας περισσότερα από 24,5 εκ. ευρώ. 

Το τελευταίο χρονικό διάστημα όμως, δεν εκδόθηκε νέα, αντίστοιχη Υπουργική Απόφαση που να ορίζει τη συνέχιση επί της ουσίας της καταβολής του ειδικού αυτού βοηθήματος, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός εκκρεμών αιτήσεων στους Δήμους ανά την επικράτεια, φέρνοντας σε απόγνωση πολλά νοικοκυριά».


Γι’ αυτό και ερωτώνται οι συναρμόδιοι Υπουργοί Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Εσωτερικών και Οικονομικών, για το ποιες είναι οι άμεσες πρωτοβουλίες που θα λάβουν για την απρόσκοπτη καταβολή του εν λόγω βοηθήματος σε όσους έχουν ήδη καταθέσει τη σχετική αίτηση, για το εάν σκοπεύουν να παρατείνουν το μέτρο και αν ναι, με ποιο τρόπο σχεδιάζουν τη θεσμική κατοχύρωσή του.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Post Top Ad

.............