Παρουσιάζεται το βιβλίο του Γιώργου Ηλιάδη - Ο Μπάμπης ο πλασιέ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάββατο, 8 Φεβρουαρίου 2020

Παρουσιάζεται το βιβλίο του Γιώργου Ηλιάδη - Ο Μπάμπης ο πλασιέ

Η Χριστίνα Βεριβάκη, ο Γιώργος Ηλιάδης, ο Μάνος Καλομοιράκης, ο Χρήστος Τσαντής και οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς, συνεργάζονται στην παρουσίαση του πρωτότυπου μυθιστορήματος «Ο Μπάμπης ο πλασιέ«. Με θεατρικά δρώμενα και παρεμβάσεις, οι συντελεστές της εκδήλωσης θα προσεγγίσουν το τρίτο έργο του συγγραφέα-ηθοποιού Γιώργου Ηλιάδη. Η παρουσίαση θα γίνει τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020, στις 7.30 στον πολυχώρο «Ραδάμανθυς», στην οδό Γεωργίου Ξέπαπα 7, στα Χανιά.


Μετά από τα ιστορικά μυθιστορήματα «Τα δυο πουγκιά» και «Το Μαγκάλι», ο Γιώργος Ηλιάδης μας συστήνει τον «Μπάμπη». «Ο Μπάμπης ο πλασιέ» είναι ένας ιδιαίτερος τύπος της νεοελληνικής κοινωνίας, με φιλοδοξίες που τον φέρνουν στα καζίνο, αλλά και στο κατώφλι της Σκάλας του Μιλάνου! Παρόλα αυτά, η περιπέτεια της ζωής του δεν διαφέρει από την περιπέτεια κάθε ελεύθερου επαγγελματία που παλεύει μέσα σε αντίξοες συνθήκες για τον επιούσιο. Όμως, ο τρόπος του Μπάμπη, τα ταξίδια και η ιστορία του, έχουν κάτι εξωτικό και μυστηριώδες. Βλέπεις, η λάμψη δεν συνοδεύει πάντα το χρυσό!


Ο Γιώργος Ηλιάδης σπούδασε θέατρο, εργάστηκε ως ηθοποιός σε θεατρικές παραστάσεις και γνωστές τηλεοπτικές παραγωγές.

«Γεννήθηκα στο Ηράκλειο της Κρήτης το 1957. Σπούδασα θέατρο. Το παράτησα όμως, για βιοποριστικούς λόγους. Εσείς, που ψάχνετε να δείτε αν το κουδούνι του σπιτιού μου γράφει: συγγραφέας, θ’ απογοητευτείτε, διότι δεν είμαι. Μια φορά έκανα το σφάλμα, αφού με τσίμπησε ο οίστρος… δεύτερη δεν το ξανακάνω, εκτός κι αν με αναγκάσετε», έγραφε μετά από την έκδοση του πρώτου μυθιστορήματός του, με τίτλο «Τα δυο πουγκιά…». Ακολούθησε «Το Μαγκάλι» και σήμερα «Ο Μπάμπης ο πλασιέ». Και τα τρία έργα του κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Ραδάμανθυς.


ΤΟ ΚΑΛΟΦΤΙΑΓΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ, γράφει ο Γιώργος Ηλιάδης στην Εισαγωγή στον «Μπάμπη»,  είναι σαν ένα γευστικό μπουκάλι κόκκινο κρασί. Πίνοντάς το γουλιά-γουλιά, ελπίζεις ν’ αργήσει να τελειώσει, να ‘ναι το ταξίδι μακρύτερο….  Ζύγισα τα πράγματα αρκετές φορές πριν πάρω την απόφαση να δημιουργήσω τον «Μπάμπη», ένα πολύχρωμο αερόστατο, να μας πάει ταξίδι ψηλά και μακριά, να μας ανοίξει νέα παράθυρα στο νου κι ύστερα να μας κατεβάσει σ’ ένα ατμόπλοιο κάπου σ’ ένα πλωτό ποτάμι… 

Παρουσιάζεται το βιβλίο του Γιώργου Ηλιάδη - Ο Μπάμπης ο πλασιέ

Post Top Ad

.............