Επαναφέρει το ζήτημα παραχώρησης της χερσαίας ζώνης του λιμένα, στο Δήμο Ηρακλείου, ο Χάρης Μαμουλάκης - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ένας κύκλος κλείνει και ένας νέος ξεκινά.

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com

Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020

Επαναφέρει το ζήτημα παραχώρησης της χερσαίας ζώνης του λιμένα, στο Δήμο Ηρακλείου, ο Χάρης Μαμουλάκης

Επανέρχεται στο ζήτημα της παραχώρησης της χερσαίας ζώνης του λιμένα Ηρακλείου, στον Δήμο Ηρακλείου, ο Βουλευτής Χάρης Μαμουλάκης.Με νέα Ερώτησή του, προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Υποδομών & Μεταφορών και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, ζητά να πληροφορηθεί εάν προτίθεται η Κυβέρνηση να προχωρήσει τη διαδικασία παραχώρησης, ικανοποιώντας το σχετικό πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και του Δήμου, καθώς και σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία της έγκρισης της σχετικής απόφασης του ΤΑΙΠΕΔ από τα συναρμόδια Υπουργεία.


«Οι πάντες πλέον έχουν αντιληφθεί, ότι η Κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν επιθυμεί την παραχώρηση της χερσαίας ζώνης του λιμένα Ηρακλείου, στους πολίτες και την τοπική κοινωνία.» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης τονίζοντας: «Προσπαθούν με κάθε τρόπο να ακυρώσουν την όλη διαδικασία που ξεκίνησε επί ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο να περιοριστεί το λιμάνι του Ηρακλείου ΜΕΣΑ από τα κάγκελα και να αποδοθεί στους πολίτες η χερσαία ζώνη. 

Και ο λόγος που η Κυβέρνηση κωλυσιεργεί, είναι για να υπάρχει μια ικανοποιητική «προίκα» εν’ όψη της πώλησης του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου σε ιδιώτες, η οποία και θα τους επιτρέπει την επιχειρηματική δραστηριότητα και εκτός των χώρων του λιμανιού. Είδαμε άλλωστε αυτές τις προθέσεις και με την πρόσφατη απόφαση του Ο.Λ.Η. για τον Θεατρικό Σταθμό, που μετά την έντονη και καθολική κοινωνική αντίδραση, οδήγησε σε άτακτη υποχώρηση και αναδίπλωση από την πλευρά του Οργανισμού».


Στην ερώτηση, γίνεται αναφορά στη διαδικασία που είχε ξεκινήσει επί ΣΥΡΙΖΑ, με προσωπική δέσμευση του πρώην Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προς τον Δήμαρχο Ηρακλείου. Ακολούθησε η έγκριση της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου παρουσία των εκπροσώπων του μοναδικού του μετόχου, ήτοι του ΤΑΙΠΕΔ, καθώς και της υπερψήφισης από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου της παραχώρησης του τμήματος της χερσαίας ζώνης που αναπτύσσεται έξω από την περίφραξη του λιμένα και η οποία δεν συνδέεται με την αμιγώς λιμενική δραστηριότητα.


Υπενθυμίζεται επίσης ότι στην προηγούμενη, σχετική Ερώτηση του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρη Μαμουλάκη, στις 24/1/20, οι Υπουργοί Οικονομικών, Υποδομών & Μεταφορών και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων δεν καταδέχτηκαν καν να απαντήσουν, ενώ ο Υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, με υπεκφυγές και προσκόμματα, απέφυγε να δώσει σαφείς απαντήσεις.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Post Top Ad

.............