Ολοκληρώνεται απόψε το Jazz in Progress – Heraklion Jazz Festival 2020 στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ένας κύκλος κλείνει και ένας νέος ξεκινά.

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com

Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2020

Ολοκληρώνεται απόψε το Jazz in Progress – Heraklion Jazz Festival 2020 στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Με μια διπλή συναυλία κι ένα μεγάλο πάρτι, ολοκληρώνεται σήμερα Παρασκευή 31/1 το Jazz in Progress – Heraklion Jazz Festival 2020 που ξεκίνησε το Σάββατο 25/1 στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου.Ειδικότερα, στις 8 μ.μ. στη Πειραματική Σκηνή του ΠΣΚΗ θα βρεθεί το Petros Klampanis Trio. Ο μπασίστας και συνθέτης Πέτρος Κλαμπάνης διακρίνεται εδώ και κάποια χρόνια στην πολυμορφική νεοϋορκέζικη τζαζ σκηνή, ορίζοντας την προσωπική του καλλιτεχνική ταυτότητα. Με το διεθνικό του τρίο και τον καινούργιο του δίσκο «Irrationalities» αυτοπροσδιορίζεται ως καλλιτέχνης με «ακτιβιστικούς» στόχους.


Αμέσως μετά, στις 9 μ.μ. την σκυτάλη στην Πειραματική Σκηνή του ΠΣΚΗ παίρνει το κουαρτέτο Tritonia. Οι μουσικοί του σχήματος αυτού (Χάρης Λαμπράκης, Γιώτης Κιουρτσόγλου, Θάνος Χατζηαναγνώστου, Θόδωρος Καπηλίδης) αντλούν μέσα από τις πολύμορφες μουσικές της Μεσογείου και των Βαλκανίων και βρίσκουν την λεπτή τους ισορροπία μέσα στον διεθνικό κόσμο της τζαζ. Όλο αυτό συμβαίνει με λεπτή αίσθηση των μουσικών παραδόσεων και με εξερευνητική διάθεση, αποφεύγοντας τις εύκολες λύσεις και τα στερεότυπα. Έτσι προκύπτει ένα ιδιαίτερο μουσικό αποτέλεσμα, φωτεινό αλλά και στοχαστικό, δυναμικό αλλά και μυστικιστικό, σαν ταξίδι από τον Πόντο και την Μακεδονία ως τη Μεσόγειο.Το Φεστιβάλ ολοκληρώνεται με το πάρτι λήξης, όπου ο διευθυντής του Pepper Γιώργος Μουχταρίδης αναλαμβάνει να εκτοξεύσει το κοινό μέσω των πλατό του. Το πάρτι είναι ανοικτό για το κοινό ακόμα και εάν δεν παρακολουθήσει τη συναυλία.

Το κρασί στο πάρτι, προσφέρει το Οινοποιείο Διγενάκη, γνωστό για το μεγάλο του ενδιαφέρον και τη συνεχή προσφορά του στον χώρο της τέχνης. Την φιλοξενία των μουσικών, που είναι υπόθεση ανθρώπων που νοιάζονται για τις απλές χαρές της καθημερινής ζωής, αναλαμβάνουν οι άνθρωποι της εταιρίας Karatarakis Hotels & Restaurants, τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια της οποίας παρέχουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες φιλοξενίας, γαστρονομίας, αναψυχής και διασκέδασης και στέκονται δίπλα στο φεστιβάλ, υποστηρίζοντας πλήρως τη λειτουργία του.
Η μπύρα FISHER, είναι η μπύρα που εδώ και χρόνια υποστηρίζει συστηματικά κάθε μεγάλη διοργάνωση jazz μουσικής. Κατά συνέπεια δεν θα μπορούσε να λείπει και από το «Jazz in Progress: Heraklion Jazz Festival 2020», δίνοντας τη δική της ξεχωριστή γεύση, χαρίζοντας μοναδικές μουσικές στιγμές στους λάτρεις της μουσικής αυτής!

Τελειώνοντας οι συναυλίες, κλείνουμε κάθε βραδιά, στην ζεστή ατμόσφαιρα του «The Bitters bar». Ο χώρος αυτός, όπου θα υποδέχεται κοινό και καλλιτέχνες θα είναι το meeting point που θα προσφέρει ένα χαλαρωτικό ποτό για να επιτευχθεί η ολοκλήρωση της ανταλλαγής της ψυχικής μέθεξης!

Τελευταίος, αλλά όχι έσχατος, ο εξαιρετικός συντοπίτης καλλιτέχνης, Αριστόδημος Παπαδάκης. Ένας άνθρωπος με μακρά και σημαντική πορεία στον χώρο της τέχνης, ο οποίος με όρεξη, έμπνευση και περισσή γενναιοδωρία, φιλοτέχνησε, ειδικά για την περίσταση μια ελιά, γεμάτη φως, δύναμη και λάμψη, σε 50 ενυπόγραφες μεταξοτυπίες που θα προσφερθούν, χάριν εκτίμησης, θαυμασμού και φιλοξενίας στους διακεκριμένους και κορυφαίους συμμετέχοντες μουσικούς του Φεστιβάλ!

Την καλλιτεχνική επιμέλεια του Φεστιβάλ «Jazz In Progress – Heraklion Jazz Festival 2020» έχει η Χρυσάννα Καρέλλη.Έκδοση εισιτηρίων – Τιμές
Η διάθεση των εισιτηρίων έχει ξεκινήσει και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα προμηθευτούν:

1. Ηλεκτρονικά, από το online σύστημα του ΠΣΚΗ ακολουθώντας τον σύνδεσμο https://bit.ly/31cUuzd.

2. Από το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00 – 14:00 και 17:00 – 21:00 και Σάββατο 10:00 – 14:00.

3. Από το βιβλιοπωλείο της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο 10:00 – 15:00 και Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 10:00 – 14:00 και 17:30 – 21:00.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Περιορισμένος αριθμός θέσεων!
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Post Top Ad

.............