Jazz in Progress – Heraklion Jazz Festival 2020 στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ένας κύκλος κλείνει και ένας νέος ξεκινά.

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com

Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2020

Jazz in Progress – Heraklion Jazz Festival 2020 στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Όλα είναι έτοιμα για το πρώτο Φεστιβάλ Jazz in Progress – Heraklion Jazz Festival 2020, που εγκαινιάζει τον ομώνυμο κύκλο εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου.


Από σήμερα Σάββατο 25, μέχρι την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020, το ΠΣΚΗ φέρνει στο Ηράκλειο κορυφαίους μουσικούς και ερμηνευτές της τζαζ, σε 8 μοναδικές συναυλίες. Πιο αναλυτικά, στην Πειραματική Σκηνή και στην αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού» του ΠΣΚΗ θα βρεθούν οι: Flying Jazz TrioSavina Yannatou "In Cretan Modewith Spyros Manesis (piano), Lefteris Andriotis (cretan lyra), Modes & Moods by D.Kalantzis QuintetStavros Lantsias Quartet ftAndreas Polyzogopoulos, Nalyssa Green, Sugahspank! & Lou Is., ΥΑΚΟ Trio ft. James Wylie, Petros Klampanis Trio και Tritonia (Χάρης ΛαμπράκηςΓιώτης ΚιουρτσόγλουΘάνος ΧατζηαναγνώστουΘόδωρος Καπηλίδης)καθώς και οι δεξιοτέχνες DJ Λεωνίδας Αντωνόπουλος του Kosmos και Γιώργος Μουχταρίδης του Pepper.Το πρόγραμμα αναλυτικά:

Σάββατο 25 Ιανουαρίου: Flying Jazz Trio
Η σύγχρονη τζαζ βαδίζει στα χνάρια μιας μακράς παράδοσης που έχει να κάνει με τα τρίο με όργανο και ηλεκτρική κιθάρα που παρουσιάστηκαν στα ‘50’s μέσα από ιδιαίτερες εκδόσεις της δισκογραφικής εταιρίας Blue Note. Εδώ η τζαζ κυριολεκτικά απογειώνεται μέσα από αυθεντικές συνθέσεις του κιθαρίστα Στέφανου Ανδρεάδη, του πιανίστα Γιώργου Κοντραφούρη και του ντράμερ Βασίλη Ποδαρά. Το σχήμα έχει καινούργιο δίσκο με τίτλο «Nostalgia», που έρχεται σαν συνέχεια των άλμπουμ «To Eternity» και «Flying Jazz».
Πειραματική Σκηνή | Ώρα Έναρξης: 21:00

Κυριακή 26 Ιανουαρίου: Savina Yannatou "In Cretan Modewith Spyros Manesis (piano), Lefteris Andriotis (cretan lyra)
Ένα ιδιαίτερης υφής μουσικό σχήμα καθώς συνδυάζει στο έπακρο τις δυνατότητες που διακρίνουν τα μέλη του. Η Σαβίνα Γιαννάτου με μια ευρεία φωνητική και εκφραστική γκάμα από το έντεχνο τραγούδι και τις μουσικές παραδόσεις της Μεσογείου ως τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό. Ο πιανίστας Σπύρος Μάνεσης με βασική ερμηνευτική κατεύθυνση την σύγχρονη ευρωπαϊκή τζαζ στις πιο ανοιχτές της μορφές και ο λυράρης Λευτέρης Ανδριώτης, με όσους ανοικτούς ορίζοντες του κρατάει το όργανό του και η παράδοσή του.
Αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού» | Ώρα Έναρξης, 21:00

Δευτέρα 27  ΙανουαρίουModes & Moods by D.Kalantzis QuintetMusic by Mikis Theodorakis
Ο πιανίστας και συνθέτης Δημήτρης Καλαντζής έχει πετύχει στην πράξη να δώσει τις τζαζικές διαστάσεις πολύ μεγάλων συνθετών μας που έχουν σφραγίσει ανεξίτηλα την πολιτισμική μας ύπαρξη και ταυτότητα. Οι δουλειές του πάνω στην τζαζ απόδοση της μουσικής του Μάνου Χατζιδάκι και του Μίκη Θεοδωράκη διευρύνουν δημιουργικά το πεδίο.
Πειραματική Σκηνή | Ώρα Έναρξης, 21:00

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020: Stavros Lantsias Quartet ft. Andreas Polyzogopoulos
Ο πιανίστας και συνθέτης Σταύρος Λάντσιας έχει μια διαρκή και γόνιμη παρουσία σ’ αυτό που χαρακτηρίζουμε ως ποιητική ευρωπαϊκή διάσταση της σύγχρονης τζαζ. Η ποιοτική σύνθεση του κουαρτέτου του έρχεται να το αποδείξει για μια ακόμα φορά.
Πειραματική Σκηνή | Ώρα Έναρξης, 21:00

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου: A Tribute to Leonard Cohen with Nalyssa Green, Sugahspank! & Lou Is.
Τρία εξαιρετικά κορίτσια με ενδιαφέρουσα δημιουργική πορεία το καθένα, η Sugahspank!, η Lou is και η Nalyssa Green κάνουν ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στον Leonard Cohen και στα τραγούδια του που, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, έχουν δεθεί με τη ζωή μας. Είναι ένα project που εξελίσσεται διαρκώς.
Πειραματική Σκηνή | Ώρα Έναρξης, 21:00

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου: ΥΑΚΟ Trio ft. James Wylie
Το Yako Trio είναι ένα πολύ ενδιαφέρον καινούριο γκρουπ που προσεγγίζει την κλασική όψη της μουσικής του Γιάννη Κωνσταντινίδη – ή Κώστα Γιαννίδη, όπως τον ξέρουμε από την «ελαφρά» όψη του – και μας την προσφέρει με σύγχρονο τρόπο εκφραστικότητας στα μονοπάτια της τζαζ.
Πειραματική Σκηνή | Ώρα Έναρξης, 21:00

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου: Petros Klampanis Trio
Ο μπασίστας και συνθέτης Πέτρος Κλαμπάνης διακρίνεται εδώ και κάποια χρόνια στην πολυμορφική νεοϋορκέζικη τζαζ σκηνή, ορίζοντας την προσωπική του καλλιτεχνική ταυτότητα. Με το διεθνικό του τρίο και τον καινούργιο του δίσκο «Irrationalities» αυτοπροσδιορίζεται ως καλλιτέχνης με «ακτιβιστικούς» στόχους.
Πειραματική Σκηνή | Ώρα Έναρξης, 20:00

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου: Tritonia
Οι μουσικοί του σχήματος αυτού (Χάρης Λαμπράκης, Γιώτης Κιουρτσόγλου, Θάνος Χατζηαναγνώστου, Θόδωρος Καπηλίδηςαντλούν μέσα από τις πολύμορφες μουσικές της Μεσογείου και των Βαλκανίων και βρίσκουν την λεπτή τους ισορροπία μέσα στον διεθνικό κόσμο της τζαζ. Όλο αυτό συμβαίνει με λεπτή αίσθηση των μουσικών παραδόσεων και με εξερευνητική διάθεση, αποφεύγοντας τις εύκολες λύσεις και τα στερεότυπα. Έτσι προκύπτει ένα ιδιαίτερο μουσικό αποτέλεσμα, φωτεινό αλλά και στοχαστικό, δυναμικό αλλά και μυστικιστικό, σαν ταξίδι από τον Πόντο και την Μακεδονία ως τη Μεσόγειο.
Πειραματική Σκηνή | Ώρα Έναρξης, 21:00
Τόσο η ημέρα έναρξης όσο και η ημέρα λήξης του φεστιβάλ «Jazz in Progress» σφραγίζεται από δύο εορταστικά πάρτι με έμπειρους και δεξιοτέχνες DJ.
Μετά την εναρκτήρια συναυλία του φεστιβάλ ακολουθεί πάρτι όπου master of ceremonies είναι ο Λεωνίδας Αντωνόπουλος του Kosmos. Μετά τη λήξη του φεστιβάλ, ο διευθυντής του Pepper Γιώργος Μουχταρίδης αναλαμβάνει να μας εκτοξεύσει μέσω των πλατό του.

Το κρασί στα πάρτι αυτά, προσφέρει το Οινοποιείο Διγενάκη, γνωστό για το μεγάλο του ενδιαφέρον και τη συνεχή προσφορά του στον χώρο της τέχνης. Την φιλοξενία των μουσικών, που είναι υπόθεση ανθρώπων που νοιάζονται για τις απλές χαρές της καθημερινής ζωής, αναλαμβάνουν οι άνθρωποι της εταιρίας Karatarakis, τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια της οποίας παρέχουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες φιλοξενίας, γαστρονομίας, αναψυχής και διασκέδασης και στέκονται δίπλα στο φεστιβάλ, υποστηρίζοντας πλήρως τη λειτουργία του. Η μπύρα FISHER, είναι η μπύρα που εδώ και χρόνια υποστηρίζει συστηματικά κάθε μεγάλη διοργάνωση jazz μουσικής. Κατά συνέπεια δεν θα μπορούσε να λείπει και από το «Jazz in Progress: Heraklion Jazz Festival 2020», δίνοντας τη δική της ξεχωριστή γεύση, χαρίζοντας μοναδικές μουσικές στιγμές στους λάτρεις της μουσικής αυτής!
Τελειώνοντας οι συναυλίες, κλείνουμε κάθε βραδιά, στην ζεστή ατμόσφαιρα του «The Bitters bar». Ο χώρος αυτός, όπου θα υποδέχεται κοινό και καλλιτέχνες θα είναι το meeting point που θα προσφέρει ένα χαλαρωτικό ποτό για να επιτευχθεί η ολοκλήρωση της ανταλλαγής της ψυχικής μέθεξης!
Τελευταίος, αλλά όχι έσχατος, ο εξαιρετικός συντοπίτης καλλιτέχνης, Αριστόδημος Παπαδάκης. Ένας άνθρωπος με μακρά και σημαντική πορεία στον χώρο της τέχνης, ο οποίος με όρεξη, έμπνευση και περισσή γενναιοδωρία, φιλοτέχνησε, ειδικά για την περίσταση μια ελιά (χαρακτηριστικό ανά τους αιώνες δένδρο της Κρήτης), γεμάτη φως, δύναμη και λάμψη, σε 50 ενυπόγραφες μεταξοτυπίες που θα προσφερθούν, χάριν εκτίμησης, θαυμασμού και φιλοξενίας στους διακεκριμένους και κορυφαίους συμμετέχοντες μουσικούς του φεστιβάλ μας!

Την καλλιτεχνική επιμέλεια του φεστιβάλ «Jazz In Progress – Heraklion Jazz Festival 2020» έχει η Χρυσάννα Καρέλλη.

Έκδοση εισιτηρίων – Τιμές
Η διάθεση των εισιτηρίων έχει ξεκινήσει και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα προμηθευτούν:
1.      Ηλεκτρονικά, από το online σύστημα του ΠΣΚΗ ακολουθώντας τον σύνδεσμο https://bit.ly/2T7oURu και επιλέγοντας τη συναυλία που επιθυμούν.
2.     Από το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00 – 14:00 και 17:00 – 21:00 και Σάββατο 10:00 – 14:00.
3.      Από το βιβλιοπωλείο της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο 10:00 – 15:00 και Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 10:00 – 14:00 και 17:30 – 21:00.

Jazz in Progress – Heraklion Jazz Festival 2020 στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Post Top Ad

.............