Καλάμια, σκουπίδια, αδέσποτα σκυλιά Γκράφιτι, σπασμένα πλακάκια στο Καράβολα της ανάπτυξης - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2020

Καλάμια, σκουπίδια, αδέσποτα σκυλιά Γκράφιτι, σπασμένα πλακάκια στο Καράβολα της ανάπτυξης


Για πολλές δεκαετίες το Ηράκλειο αναπτυσσόταν έχοντας στραμμένα τα νώτα του προς την θάλασσα και ειδικότερα στην ζώνη που καλύπτει το δυτικό παραλιακό μέτωπό του. Η ολοκλήρωση της ανάπλασης στο ανατολικό παραθαλάσσιο μέτωπο, σε μια έκταση περίπου 30 στρμ., έχει αλλάξει την καθημερινότητα των κατοίκων του Ηρακλείου. 
Οι συνοικίες στα ανατολικά του κεντρικού λιμανιού παλαιότερα έβριθαν από παραπήγματα, παλαιές και εγκαταλελειμμένες κατοικίες και κτίσματα. Στην ίδια περιοχή πλέον υπάρχουν παιδικές χαρές, σιντριβάνια και ποδηλατόδρομοι, καθώς και εκατοντάδες δέντρα και θάμνοι, μπορείτε να δείτε εδώ την ανάπλαση της περιοχήςΣτην διαδρομή μας  δίπλα στην θάλασσα  διακρίνεις γονείς με τα παιδιά τους να κάνουν ποδήλατο, μαμάδες με καρότσια να απολαμβάνουν την βόλτα τους,αλλά  εντοπίζεις και τα κακώς κείμενα.
Αδέσποτα σκυλιά που κυνηγούν παιδάκια, Αλλοδαπούς που σε κοιτάνε περίεργα, Τουαλέτες ανύπαρκτες, αδίκως ψάχναμε βρύση για νερό, και ίσως να θεωρηθεί πολυτέλεια η ύπαρξη μίας καντίνας.
Το Ελληνικό στοιχείο που διακατέχει το DNA μας όμως είναι παρών.
Γκράφιτι, σπασμένα πλακάκια, σπασμένες λάμπες, συνθήματα σε μάρμαρα.
Ασχημες καιρικές συνθήκες επικρατούσαν τις προηγούμενες ημέρες στην πόλη του Ηρακλείου και οι βροχές και άνεμοι που πρωταγωνιστούσαν έφεραν ζημιές και ταλαιπωρίες στους ρυθμούς και στις υπηρεσίες της πόλης.
Και αυτό είναι κατανοητό... 

Καλάμια σπασμένα απο τον αέρα έχουν κατακλύσει όλη την περιοχή, έχουν μπεί μέσα στις εκβολές του ποταμού έχουν σκορπίσει τα σκουπίδια  απο τα γεμάτα καλαθάκια μάλλον απο καιρό...
Μπουκάλια μέσα στην θάλασσα και λυγισμένα  και σπασμένα απο τον αέρα δέντρα.


Μηχάνημα και φορτηγό του δήμου έκανε την εμφάνιση του ξεκινώντας την προσπάθεια περισυλλογής των καλαμιών και του καθαρισμού του χώρου.

Post Top Ad

.............