Πραγματοποιήθηκε η κοπή της Βασιλόπιτας στη Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου. - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com

Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2020

Πραγματοποιήθηκε η κοπή της Βασιλόπιτας στη Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου.

Στ. Αρναουτάκης: «Εντείνουμε όλοι τις προσπάθειες για να υλο-ποιήσουμε και να διεκδικήσουμε περισσότερα έργα»Το Κόψιμο της Βασιλόπιτας στο Ρέθυμνο

«Εντείνουμε όλοι τις προσπάθειες για να υλοποιήσουμε και να διεκδικήσουμε περισσότερα έργα», δήλωσε σήμερα το μεσημέρι ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης κατά την τελετή κοπής της Βασιλόπιτας της Περιφε-ρειακής Ενότητας Ρεθύμνου.


Με αναφορά στα έργα που είναι σε εξέλιξη στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύ-μνου, ο Περιφερειάρχης μίλησε για την εξαιρετική συνεργασία με την Αντιπε-ριφέρεια, τα στελέχη της αλλά και τους τοπικούς φορείς και τους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης. Ο κ. Αρναουτάκης σημείωσε την αξία των συνεργειών που έ-χουν αποδώσει καρπούς για την Κρήτη με χαρακτηριστικό παράδειγμα τα 150 εκ. ευρώ μόνο για την διαχείριση των απορριμμάτων, που λύνουν το πρόβλημα στην Κρήτη με δημόσιους πόρους.


Απευθυνόμενος προς τους Δημάρχους, σημείωσε πως είναι μια περίοδος που θα πρέπει όλοι να «τρέξουμε ακόμα περισσότερο για να υλοποιηθούν όλα τα έργα και να διεκδικήσουμε επιπλέον πόρους», ανακοινώνοντας πως ήρθε η έγκριση στην Περιφέρεια Κρήτης του αποθεματικού επίδοσης για την τρέχουσα περίοδο του ΕΣΠΑ. Πρόκειται για το 6% που μεταφράζεται σε 27 εκ. ευρώ και τα οποία διακρατεί η Ε.Ε. και τα δίνει ως μπόνους στις Περιφέ-ρειες που πληρούν τα κριτήρια καλής πορείας του Περιφερειακού Προγράμ-ματος.

«Όλοι μαζί συνεχίζουμε τη δουλειά και θέλω να συγχαρώ τις τεχνικές υπηρε-σίες τόσο στο Ρέθυμνο όσο και σε όλη την Κρήτη γιατί σηκώνουν ένα πολύ μεγάλο βάρος για τα έργα κι όπως είπε η Πρόεδρος των Εργαζομένων στις τεχνικές υπηρεσίες δεν έχουν έρθει ποτέ τόσα χρήματα. Αυτά έρχονται μέσα από την δουλειά τη δική σας και την δική μας», τόνισε ο Περιφερειάρχης.


Νωρίτερα, τις ευχαριστίες της εξέφρασε η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μα-ρία Λιονή προς τον Περιφερειάρχη, τους εργαζόμενους, αλλά και τους Δημάρ-χους και τους αιρετούς της Δευτεροβάθμιας Αυτοδιοίκησης για την συμπό-ρευση και την αποτελεσματική συνεργασία, τονίζοντας πως στο Ρέθυμνο δεν ισχύει η φράση «κακό χωριό τα λίγα σπίτια, γιατί ο ένας βοηθά και συνεργά-ζεται με τον άλλο κι αυτό οδηγεί στο τελικό, θετικό αποτέλεσμα».


Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοπο-τάμου Ευγένιος, ευχόμενος στους παρευρισκόμενους για μια νέα ευλογημένη χρονιά και μιλώντας με θερμά λόγια για την αποτελεσματική συνεργασία της τοπικής εκκλησίας με την Περιφέρεια και τους Δήμους για το καλό και την πρόοδο των τοπικών κοινωνιών.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Post Top Ad

.............