Παρουσίαση βιβλίου «Ιλαρίων Σιναϊτης ο Κρής» - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ένας κύκλος κλείνει και ένας νέος ξεκινά.

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com

Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2020

Παρουσίαση βιβλίου «Ιλαρίων Σιναϊτης ο Κρής»

Την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020 στις 18:00 στο πολιτιστικό πολύκεντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρκαλοχωρίου Καστελίου και Βιάννου στο Αρκαλοχώρι, θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του Γεωργίου Χ. Καμπαναράκη «Ιλαρίων Σιναϊτης ο Κρής. Ο λόγιος διαφωτιστής και μεταφραστής των γραφών Μητροπολίτης Τορνόβου Βουλγαρίας το έργο και η εποχή του». Για το βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΙΤΑΝΟΣ ομιλητές θα είναι:
Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου Καστελίου και Βιάννου κ. Ανδρέας, Γεώργιος Στγριλιγκάς Θεολόγος, συντονιστής εκπαιδευτικού έργου θεολόγων, Ιωάννης Τσερεβελάκης φιλόγογος, θεολόγος, άρχων πρωτονοτάριος της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, Γεώργιος Χ. Καμπαναράκης φιλόλογος, συγγραφέας, συντονιστής, Ιωάννης Λίλης επίκουρος καθηγητής της Πατριαρχικής Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης.
Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Ιερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου Καστελίου και Βιάννου και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης-Π. Ε. Ηρακλείου, του Δήμου Μινώα Πεδιάδος και με την υποστήριξη του πολιτιστικού συλλόγους Αρμάχας «Ο Ιλαρίων». Στο βιβλίο ο συγγραφέας εξετάζει την προσωπικότητα και το έργο του γεννημένου στην Κρήτη λόγιου εκπροσώπου του νεοελληνικού διαφωτισμού Ιλαρίωνος Σιναίτου Κρητός (1765-1838). Βαθύς γνώστης της αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας, μεταφραστής των ιερών κειμένων των γραφών, «Ζηλωτής της του Γένους Παιδείας», φλογερός πατριώτης ο Ιλαρίων επί μισό περίπου αιώνα κατέλαβε καίριες θέσεις στο Πατριαρχικό και το ευρύτερο Ρωμαϊκό περιβάλλον της Κωνσταντινούπολης. Από όλες αυτές τις θέσει βοήθησε πολλαπλώς στην μόρφωση του υπόδουλου γένους, στην ενδυνάμωση της εθνικής συνείδησης και προστάτευσε με κάθε τρόπο από την οθωμανική αυθαιρεσία τους χειμαζόμενους Έλληνες.
Στην συνέχεια εκλεγείς από την Πατριαρχική Σύνοδο Μητροπολίτης Τορνόβου Βουλγαρίας μεταλαμπάδευσε την Ελληνική γλώσσα και την Ελληνική Παιδεία στον ευρύτερο Βαλκανικό χώρο.
Παρουσίαση βιβλίου «Ιλαρίων Σιναϊτης ο Κρής» 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Post Top Ad

.............