Κυβερνητικά παιχνίδια με τον χώρο του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης» - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ένας κύκλος κλείνει και ένας νέος ξεκινά.

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com

Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020

Κυβερνητικά παιχνίδια με τον χώρο του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης»

Με αφορμή τη δημοσιοποίηση της συνοδευτικής έκθεσης της με τίτλο «Environmental and Social Data Sheet», η οποία περιλαμβάνει την ανάπτυξη της έκτασης του Αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης» μέσα από ένα «σχέδιο αστικής ανάπλασης», το οποίο θα υλοποιείται παράλληλα με το αεροδρόμιο Καστελίου, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:


«Η Κυβέρνηση της ΝΔ, ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών και οι τοπικοί βουλευτές της ΝΔ, οφείλουν απαντήσεις στους πολίτες του Ηρακλείου. Η σύμβαση για την χρηματοδότηση του νέου αεροδρομίου Ηρακλείου έχει ως αναβλητική αίρεση την ανάπλαση του υφιστάμενου αεροδρομίου του Ηρακλείου ως εάν το ελληνικό δημόσιο να ήταν ο αποκλειστικός κάτοχος τις εν λόγω έκτασης. Για ποιο λόγο εμπλέκει η Κυβέρνηση ΝΔ, το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» στη δανειακή σύμβαση με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για το αεροδρόμιο Καστελίου; Γιατί δεν λαμβάνεται υπόψιν, δεν ενημερώνεται καν, ο Δήμος Ηρακλείου και οι τοπικοί φορείς; Γιατί υποθηκεύεται με τον πιο άκομψο τρόπο μια έκταση που μπορεί να προσφέρει πολλά στην πόλη και τους κατοίκους της; Η πόλη του Ηρακλείου έχει ανάγκη ένα μεγάλο πνεύμονα πρασίνου και κοινόχρηστων χώρων. Όχι ένα νέο "Ελληνικό". Η Κυβέρνηση, ο Υπ. Υποδομών & Μεταφορών αλλά και οι τοπικοί βουλευτές της ΝΔ, οφείλουν απαντήσεις στους πολίτες του Ηρακλείου. Άμεσα!».

Αξίζει να τονιστεί ότι ο Χάρης Μαμουλάκης, έχει ήδη ξεκινήσει την αρμόδια διαδικασία Κοινοβουλευτικού Ελέγχου με την κατάθεση σχετικής ερώτησης προς τους αρμόδιους Υπουργούς, μέσω της οποία ζητείται παράλληλα και η κατάθεση της σχετικής σύμβασης.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Post Top Ad

.............