Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020

Σε Πανασό και Γέργερη οι «Μυθοκρουσμένοι»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 5η «Μυθοκρουσία» για το σχολικό έτος 2019 – 2020, από την Περιβαλλοντική Ομάδα του Εσπερινού Γυμνασίου Ηρακλείου - Οι «Μυθοκρουσμένοι». 
Τα μέλη της ομάδας επισκέφθηκαν φυσικά και ιστορικά μνημεία, καθώς και χώρους πολιτισμού σε Πανασό και Γέργερη (Μνημειακή Ελιά Πανασού, Μουσείο Απολιθωμάτων – καφενείο Δαμιανάκη, Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γέργερης, Λίμνη Διγενή, Αρχαία Λατομεία Πανασού, Λούτρα Πανασού), στο πλαίσιο του προγράμματος «Τα όμορφα χωριά ζωντανεύουν».


Στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γέργερης, τους «Μυθοκρουσμένους» υποδέχθηκαν ο επικεφαλής της παράταξης «Μεγάλη Γόρτυνα», Μιχάλης Κοκολάκης, οι αντιδήμαρχοι Στέλιος Σηφάκης, Θοδωρής Σαβουιδάκης και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γέργερης, Μανώλης Προκοπάκης. 


Τα μέλη της ομάδας ενημερώθηκαν για την προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη προκειμένου να συντηρηθούν τα εκθέματα, να αναβαθμιστεί και να επαναλειτουργήσει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γέργερης, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και της εκπαιδευτικής κοινότητας.
Πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι το μουσείο (που τα προηγούμενα χρόνια είχε εγκαταλειφθεί), να «αναγεννηθεί» και να αποτελέσει πόλο έλξης για μαθητές, επιστήμονες – ερευνητές, κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής.
ΑΠΟΨΕΙΣ Προστασία πρώτης κατοικίας:- Αλά κάρτ ευαισθησία της ΝΔ - Αποκατάσταση του στήθους Προστασία πρώτης κατοικίας: Παντού υπάρχει ένας μύθος Η αλά κάρτ κοινωνική ευαισθησία της ΝΔ Νέα σελίδα στην αποκατάσταση του στήθους
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Η υπηρεσία RevitUp ταξιδεύει - Στον Όμιλο Hines 3 ξενοδοχεία - Πρωταθλητής της TUI το Anemos Luxury Η υπηρεσία RevitUp ταξιδεύει στη συνάντηση της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής Στον αμερικανικό Όμιλο Hines 3 ξενοδοχεία της Κρήτης Πρωταθλητής της TUI το Anemos Luxury Grand Resort

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ