Διάλεξη και ξενάγηση στην έκθεση “Τέχνη και χειροτεχνία” - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com

Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020

Διάλεξη και ξενάγηση στην έκθεση “Τέχνη και χειροτεχνία”


Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της έκθεσης «Τέχνη και χειροτεχνία: η “ωφέλιμη” Κρήτη της Φλωρεντίνης Σκουλούδη-Καλούτση (1890-1971)», που παρουσιάζεται στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων, ο Φιλολογικός Σύλλογος «Ο Χρυσόστομος» υποστηρικτής φορέας της έκθεσης οργανώνει διάλεξη του ιστορικού τέχνης και επιμελητή της
έκθεσης Μανόλη Καρτεράκη σήμερα Δευτέρα 27 Ιανουαρίου και ώρα 7 μ.μ. στην αίθουσα του Συλλόγου, επί της οδού Χάληδων 83.


Μετά τη διάλεξη θα ακολουθήσει ξενάγηση στον χώρο της έκθεσης από τον κ. Καρτεράκη, η οποία θα κλείσει με την επικοινωνία της υφαντικής τεχνικής μέσω του αργαλειού από την εκπαιδεύτρια υφαντικής του Λυκείου Ελληνίδων Χανίων, Δέσποινα Σωμάκη.
Η εκδήλωση αποτελεί συνδιοργάνωση του Φιλολογικού Συλλόγου Χανίων «Ο Χρυσόστομος» με τη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων, με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και του Λυκείου Ελληνίδων Χανίων.
Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση συνεχίζεται έως τις 25 Απριλίου και αποτελεί συνεργασία της Διεύθυνσης Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με τη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων και τον Δήμο Χανίων. Σε αυτήν παρουσιάζονται έργα από ένα ευρύ φάσμα δημιουργιών και καλλιτεχνικών εκφράσεων της συνολικής διαδρομής της Καλούτση, όπως πίνακες, σχέδια ζωγραφικής, σχέδια για εφαρμογές, υφαντά, ξυλόγλυπτα έπιπλα και άλλα αντικείμενα εφαρμοσμένων τεχνών, καθώς και πλούσιο αρχειακό υλικό, φωτογραφίες, προσωπικά αντικείμενα της ίδιας, ψηφιακές εφαρμογές, και έναν αργαλειό σε λειτουργία.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Post Top Ad

.............