Συνάντηση με εκπροσώπους σωματείων επαγγελματιών ξεναγών, ιδιοκτητών και οδηγών τουριστικών λεωφορείων για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ένας κύκλος κλείνει και ένας νέος ξεκινά.

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com

Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020

Συνάντηση με εκπροσώπους σωματείων επαγγελματιών ξεναγών, ιδιοκτητών και οδηγών τουριστικών λεωφορείων για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού

Στο δημοτικό κατάστημα Λιμ. Χερσονήσου χθες, Τετάρτη 22 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση για τα προβλήματα υποδομών στο Δήμο Χερσονήσου ενόψει και της νέας τουριστικής περιόδου.


Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Χερσονήσου, Γιάννης Σέγκος, οι Αντιδήμαρχοι, Τουρισμού, Τεχνικών Έργων και Απασχόλησης Κώστας Αναστασάκης και Καθημερινότητας, Περιβάλλοντος, Εμπορικών Δραστηριοτήτων και Πρωτογενούς Τομέα Δημήτρης Μπάτσης, ο Γενικός Γραμματέας κ. Μιχάλης Καρακατσάνης και οι κκ: Βαγγέλης Παπανικολάου, αντιπρόεδρος σωματείου επαγγελματιών ξεναγών Κρήτης και Σαντορίνης, Σταύρος Σεραφειμίδης, πρόεδρος σωματείου οδηγών τουριστικών λεωφορείων Κρήτης, Γιώργος Μανουσάκης, γενικός γραμματέας σωματείου οδηγών τουριστικών λεωφορείων Κρήτης, Γιώργος Τρυπιδάκης, γραμματέας συνδέσμου ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων Κρήτης και Στέλιος Βοργιάς, πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου.

Ο Δήμαρχος έθεσε υπόψη των ανωτέρω εκπροσώπων τη βούληση της δημοτικής αρχής για άμεση αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου στο Λιμ. Χερσονήσου με την τοποθέτηση σήμανσης και διαγραμμίσεων σε συγκεκριμένες θέσεις στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων εκατέρωθεν της οδού.

Μια δεύτερη ενέργεια άμεσης προτεραιότητας αποτελεί η απαγόρευση της κυκλοφορίας των τουριστικών λεωφορείων διαμέσου της παραλιακής οδού, από την ξενοδοχειακή μονάδα Creta Maris προς Σαραντάρι. Με τον τρόπο αυτό θα δοθεί λύση στην απαράδεκτη σημερινή κατάσταση που υφίσταται για τα οχήματα αυτά, τα οποία αφενός δεν μπορούν να εξυπηρετούνται λόγω της δημιουργούμενης κυκλοφοριακής συμφόρησης και αφετέρου τα λεωφορεία αναγκάζονται να πλησιάσουν στο άκρο της οδού προς τη θάλασσα με προφανή κίνδυνο πρόκλησης σοβαρού ατυχήματος τόσο για τους επιβάτες τους, όσο και για τους λουόμενους.

Ο κ. Σέγκος ενημερώθηκε από τους συμμετέχοντες για τις προτάσεις τους σχετικά με κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις τουριστικές περιοχές των Κάτω
Γουβών, καθώς και στις περιοχές του Αγκισαρά, του Ανισαρά και της Ανάληψης και δεσμεύτηκε για την εξέτασή τους.
Επιπλέον, έγινε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με χρονίζοντα, σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα της περιοχής των Μαλίων, η επίλυση των οποίων θα οδηγήσει σε σημαντική ανακούφιση των αντίστοιχων σημείων.

Υπήρξε δέσμευση της δημοτικής αρχής για άμεση δρομολόγηση όλων των απαιτούμενων διοικητικών και τεχνικών ενεργειών, από τη σύνταξη των σχετικών μελετών μέχρι και την τελική τους έγκριση, όπως ορίζεται από την ισχύουσα νομοθεσία.

Τέλος, οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν για τις άμεσες ενέργειες της δημοτικής αρχής για την αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού και, συγκεκριμένα, για το ότι στο άμεσο μέλλον θα γίνουν αρκετές ήπιες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις, οι οποίες δεν απαιτούν ιδιαίτερες ή χρονοβόρες διαδικασίες για την υλοποίησή τους.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Post Top Ad

.............