66 χρόνια “Καλυβιανό Καρναβάλι” (1954-2020) - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ένας κύκλος κλείνει και ένας νέος ξεκινά.

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com

Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020

66 χρόνια “Καλυβιανό Καρναβάλι” (1954-2020)

Έξι δεκαετίες αδιάλειπτης ζωής και το Καλυβιάνο Καρναβάλι συνεχίζει να δίνει το παρόν στα πολιτιστικά δρώμενα του Αποκόρωνα.
Οπως αναφέρει σχετικό δελτίο τύπου «εξήντα έξι από τότε που για πρώτη φορά ο βασιλιάς Καρνάβαλος σεργιανισε στα σοκάκια των Καλυβών ξεκινώντας να διαγράφει τη δική του πορεία χαράς και κεφιού.

Μεγάλο πολιτιστικό γεγονός που άντεξε στο χρόνο, το Καλυβιανό Καρναβάλι, συνεχίζει να σκορπίζει κέφι και χαρά αγκαλιάζοντας πλέον ολόκληρο τον Αποκόρωνα.
Μασκαρεμένοι με αυτοσχέδιες στολές έδιναν ζωή στα στενά σοκάκια των Καλυβών τη δεκαετία του ’30 αφήνοντας από τότε το στίγμα τους για το τι επρόκειτο να ακολουθήσει τις επόμενες δεκαετίες. Οργανωμένο εμφανίζεται το 1954 και αρχίζει να κλέβει την παράσταση από την πρώτη κιόλας χρονιά. Παρά τις δυσκολίες της εποχής, η συμμετοχή ήταν μεγάλη τόσο σε πεζοπόρους μασκαρεμένους όσο και σε εντυπωσιακές κατασκευές. Εκδηλώσεις και δρώμενα λάμβαναν χώρα όλες τις μέρες του Τριωδίου θέτοντας τις Καλύβες στο επίκεντρο των καρναβαλικών εκδηλώσεων.

Τα χρόνια κύλισαν και το Καλυβιανό καρναβάλι δοκιμάστηκε στο χρόνο, μένοντας αλώβητο ακόμα και τις δύσκολες ιστορικά περιόδους της χώρας. Αγκάλιασε τον πρώην Καποδιστριακό δήμο Αρμένων και έφτασε στις μέρες μας να αποτελεί τη μεγαλύτερη καρναβαλική εκδήλωση του Καλλικρατικού δήμου Αποκορώνου.
Συνεχιστές του καρναβαλιού ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλυβών «Μανόλης Ραυτόπουλους» με την ηθική και υλική υποστήριξη του δήμου Αποκορώνου, τοπικών συλλόγων, φορέων και καταστηματαρχών.

Οι προετοιμασίες έχουν ήδη ξεκινήσει για να είναι όλα έτοιμα για την μεγάλη παρέλαση αρμάτων και πεζοπόρων την Κυριακή 1 Μαρτίου στις 2 το μεσημέρι!
Για δηλώσεις συμμετοχής αλλά και για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας επισκεφτείτε στην σελίδα μας στο facebook

και βέβαια στα τηλέφωνα:
-Νίκος Ζιλιμπινάκης 698-6428-256
-Τασία Παπαντελάκη 694-5307-381
-Εύα Κουμανδράκη 698-7980-630
…..Και μη μας κρίνεις αυστηρώς αν δεν χαρείς μαζί μας
Είναι η Κωμόπολης μικρή και… άδειο το πουγγί μας….»

πηγη ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Post Top Ad

.............